Agia Napa

Agia Napa je prelepo letovalište koje se nalazi na jugoistočnoj obali Kipra. Poznata je po prelepim belim plažama, kristalnoj tirkiznoj vodi i dobroj zabavi. Od Larnake je udaljena 37 kilometara.

 

 

Thallasa Agia Napa muzej je simbol ovog grada. Naziv ovog muzeja preveden sa grčkog jezika znači more. Osnovni cilj muzeja je promocija morskog nasleđa ostrva, a počasno mesto u njemu zauzima replika grčkog broda Kerineia II koji je potonuo u blizini obale Kerineia oko 300. godine pre nove ere. U donjem delu muzeja nalaze se eksponati stanovnika mora od kojih su neki stari 130 miliona godina.

 

 

Agia Napa je savršeno polazište za obilazak mnogih zanimljivih mesta u njenoj okolini. Selo Leopetri je nadaleko poznato po dobrom vinu i izradi pletenih korpi. U njemu se nalaze i crkve koje datiraju iz 15. i 16. veka: crkva posvećena Devici Mariji i crkva Ayios Andronikos iz 15. veka poznata po osmougaonoj kupoli.

 

 

Selo Paralimini poznato je po crkvi Device Marije u kojoj se nalazi i mali muzej u kome je izložena prelepa kolekcija porculanskih tanjira iz 18. veka.

 

 

U oblasti Dherynea nalaze se tri interesantne crkve. Prva je crkva Svetog Đorđa koja datira iz 17. veka, zatim crkva Ayia Marina iz 15. veka i crkva Device Marije iz 17. veka.

 

 

Ono po čemu je Agia Napa čuvena su njene prelepe plaže. Voda je uglavnom plitka, sa prelepom plavom tirkiznom bojom.

 

 

Nissi Beach je najpoznatija plaža. Nalazi se 4 kilometra od centralnog trga. Poznata je po najboljim žurkama u gradu, a Nissi Bay beach bar je bar u kome često gostuju poznati svetski DJ-evi.

 

 

Makronissos plaža je malo udaljenija od grada i po lepoti je u rangu sa prethodnom. Ovde ima manje gužve i pretežno su posetioci porodični ljudi sa malom decom.

 

Agia Napa

 

Najbliža peščana plaža od Agia Nape je Grecian Bay. Prekrasna plaža proteže se preko tri uvale istočno od male ribarske luke.

 

 

Agia Napa je poznata po dobroj zabavi i to je ono što, pored lepih plaža, najviše privlači turiste. Barovi i klubovi sa radom počinju malo kasnije, a provod traje do ranih jutarnjih sati. Ulaz u većini klubova se naplaćuje. Najpoznatiji klub je Castle club koji ima jako dugu tradiciju u svom radu, čak 22 godine. Sastoji se od 14 barova, 9 DJ pulta i 3 muzičke sobe. Klub poseduje i VIP odeljak. Samo jedan klub može parirati klubu Castle – to je klub Piazza. Petkom i subotom je za dobar provod zadužen DJ koji posetioce zabavlja svetskim hitovima i grčkom muzikom. Dosta je posećen pa ukoliko planirate odlazak u ovaj klub ne bi bilo loše rezervisati sto.

 

 

Kada je o restoranima reč u koju god tavernu da odete nećete pogrešiti. Cene obroka ne variraju puno od lokala do lokala, a usluga je svuda vrhunska. Najpoznatija taverna je Napa i u njoj možete probati tradicionalna kiparska jela, ali i grčku kuhinju. Najbolje morske plodove možete pojesti u restoranu De Medici.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Kipar.

 

 

Podeli:
Pregledano 6778 puta