Agios Georgios

Plaža Agios Georgios smeštena je u malom zalivu, okružena zelenilom i stenama. To je duga plaža sa krupnim šljunkom i oblim kamenjem, uz koju se celom dužinom pruža neasfaltirani put.

Agios Georgios plaža nalazi se na oko 1 km jugoistočno od naselja Lutra na zapadnoj obali poluostrva Kasandra. Udaljena je 114 kilometara južno od Soluna, odnosno oko 11,5 kilometara od letovališta Pefkohori na istočnoj obali Kasandre.

 

 

Odlike i uređenost plaže

Plaža nije organizovana, nema sadržaja, pa ovde morate poneti Vaše ležaljke i suncobrane, odnosno osveženje i hranu. Voda je kristalno čista, a zbog zanimljivog podvodnog sveta često možete videti i ronioce.

 

 

Ovde nema puno posetilaca, pa je pravo mesto za odmor od gužvi i stresa, uz predivan pogled na zalaske sunca i planinu Olimp u daljini. Kada budete dolazili na ovu plažu, preporučljivo je da sa sobom ponesete sve ono što smatrate da će Vam biti potrebno u toku celodnevnog boravka na njoj. 
Posetioci ove plaže imaju mogućnost da odu i do obližnjeg naselja Lutra i istoimene plaže, da obiđu druge usamljene plaže u okolini ili da odu nešto dalje ka plaži Avlaki zbog bogatog podvodnog sveta, koji je čini savršenom za ronjenje. Ukoliko ste strastveni ljubitelj ronjenja, svakako je preporučljivo da je posetite, a plaža Agios Georgios predstavlja dobru bazu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 


 

GPS: 39.921791566204654N  23.602699041366577E

Grčka vodič, Grčka letovanje, Kasandra-Sitonija-Atos, Plaže, Agios Georgios

Grčka vodič, Grčka letovanje, Kasandra-Sitonija-Atos, Plaže, Agios Georgios

Grčka vodič, Grčka letovanje, Kasandra-Sitonija-Atos, Plaže, Agios Georgios

Podeli:
Pregledano 5199 puta