Agios Helis

Agios Helis ili kako je drugi naziv, Ai Helis, jedna je od najboljih plaža na južnoj strani Kefalonije po utiscima mnogih turista, a nalazi se na oko 12 km jugoistočno od Argostolija. Plaža je peščana i organizovana, u blizini vazdušne luke i sela Domata i Svoronata. Dugačka je nešto više od sto metara, veoma široka i okružena bistrom vodom. Ima beach bar, ležaljke i suncobrane za iznajmljivanje, mrežu za beach-volley i pedaline.

 

 

Do plaže Agios Helis možete stići sa dve strane i to dugom strmom stazom i stepenicama. Okružena je rtom sa jedne strane koji je odvaja od zaliva Avitos i na kome ima morskih špilja idealnih za snorkling. Na plaži nema prirodnog hlada, a ostrvce Dias se nalazi prekoputa. 

 

 

Agios Helis je jedna od najpopularnijih plaža u ovom delu Kefalonije, ali gužva ipak nikada nije ogromna i idealno je mesto za one koji vole malo opušteniju varijantu plaže i atmosfere. Iznad i u okolini plaže postoji mnogo vila koje se izdaju, a kola možete da parkirate odmah iznad plaže, mada računajte na gužvu u jeku sezone, te poranite zbog ograničenog broja mesta na parkingu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 4500 puta