Agios Nikitas

Agios Nikitas je jedno od najlepših letovališta ostrva Lefkada. Nalazi se na severozapadu ostrva i udaljen je samo oko 12 km od glavnog grada Lefkasa, što ga čini odličnom bazom za obilaženje ostrva. Agios Nikitas je tradicionalno grčko ribarsko selo i jedino je na zapadnoj obali Lefkade u nivou mora. Selo ima oko 100 stalnih stanovnika.

 

 

 

Agios Nikitas krasi ulica, tačnije šetalište koje se spušta skroz do mora i koja je zatvorena za saobraćaj od 10 sati ujutru i prepuna je restorana, taverni i prodavnica. Ulica je popločana i zaista daje šarm ovom mestu. Najveća lepota Agios Nikitasa odražava se u starinskom sjaju koje mesto ima i neurbanom karakteru. U Agois Nikitasu pronaći ćete sve potrebno za jedan ugodan i miran odmor. Kupovina je ograničena na nekoliko marketa, prodavnica i suvenirnica. U mestu ćete lako izabrati restoran ili tavernu, giros restoran, poslastičarnicu, pekaru. Sve je smešteno tako da se lako snađete i uživate u ovom malom raju.

 

 

Plaža u samom mestu je mala, sa tirkiznim morem i sitnim šljunkom, i uglavnom je tokom sezone na njoj velika gužva. Uz samu plažu je i crkva sa zvonikom i dvorištem iz kojeg se pruža lep pogled ka moru. More je tirkizno, a neposredno od obale uzdižu se visoke stene ispod kojih prolazi staza za šetnju. Plaža Agios Nikitasa nije opremljena sadržajima (ležaljkama i suncobranima). Plaža je prilično široka i dugačka, bez prirodnog hlada. Jedini hlad se može naći u baštama barova i restorana koji se nalaze do plaže.

 

 

 

Agios Nikitas važi za jedno od najlepših mesta Lefkade, sa doduše višim cenama u odnosu na ostale, ali njegova pozicija je neodoljiva svima koji se upute na Lefkadu.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Lefkadu.

 

 

Podeli:
Pregledano 7245 puta