Alykes

Alykes plaža nalazi se na zapadnom delu ostrva, jugozapadno od glavnog grada, na svega 2,6 km. Alykes plaža je svakako jedna od najlepših plaža Amuljani ostrva, koju definitivno, ukoliko se uputite na Atos, ne smete propustiti. Plaža Alykes se nalazi na zapadnoj strani ostrva Amuljani i južno od glavnog grada i jedinog naseljenog mesta od koga je udaljena oko kilometar i po.

 

 

Alykes je najlepša, najpoznatija i najfotografisanija plaža ostrva Amuljani, pa čak i jedna od najboljih na celom Halkidikiju. U obliku polumeseca je, dugačka je oko 600 i široka oko 20 metara. Peščana je (najsitniji pesak) i ima postepen prelazak u dubinu što je čini idealnom za porodice sa malom decom. Voda je kristalno čista, a boja mora neverovatna, predivno čisto more (plava zastava sa eco oznakom), najfiniji beli pesak, savršen pogled na Egejsko more. Plaža broji mnoge pogodnosti: ležaljke i suncobrani, tuševi, kabine za presvlačenje, barovi, kafići, restorani, taverna.

 

 

Naša preporuka je da dođete ranije ujutru kako biste zauzeli mesto koje Vam najviše odgovara. Kao što je već spomenuto, na plaži se nalazi i kamp Alikes. Od sadržaja kamp ima teren za odbojku na pesku, bar na plaži sa ležaljkama i suncobranima, riblji restoran i mini market.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Ammouliani.

 


 

GPS: 40.3194241N 23.9161849E

Podeli:
Pregledano 8627 puta