Argasi

Argasi je malo turističko mesto koje se nalazi na istočnoj obali ostrva Zakintos udaljeno svega 4 km od glavnog grada Zantea i 6 km od aerodroma. Lokalno stanovništvo ga smatra najstarijim mestom na Zakintosu. Nalazi se u podnožju planine Skopos, a blizina glavnog grada ga između ostalih karakteristika čini jednim od najpopularnijih mesta za boravak turista. U blizini Argasija se nalazi i rt Vasilikos sa najlepšim plažama na ostrvu. Jedna od atrakcija su svakako i ostaci starog mosta iz 1885. godine koji se nalazi u moru nedaleko od ulaska u vodu. Svakako vredna pomena i posete jeste crkva Device Marije koja se nalazi na vrhu planine Skopos. Izgrađena u blizini Artemisovog hrama, jedinstvena je po tome što je ikonostas izrađen u kamenu za razliku od ostalih crkava na Zakintosu čiji su ikonostasi pravljeni od drveta. Sa vrha se takođe pruža i fantastičan pogled na Kalamaki.

 

 

Restorani / Kafići / Barovi

Argasi je moderno, urbano mesto koje obiluje kafićima i restoranima. Svi se nalaze mahom u glavnoj ulici, sa modernom današnjom muzikom, a naspram njih se nalaze tradicionalne taverne sa svežim ribljim specijalitetima i domaćim kulinarskim čarolijama. Barova ima i duž plaže. Lokalni proizvodi kao što su med, maslinovo ulje, sir, kozji jogurt, punjen zec ili „spetsofai“ su obavezan ukus koji morate probati.

Shopping / Marketi

Prodavnice, suvenirnice, mini marketi Vam neće faliti u Argasiju i sve su skoncentrisane mahom u središtu samog mesta. Od domaćih proizvoda preko svih namirnica koje su Vam potrebne po manje – više pristupačnim cenama pronaći ćete u Argasiju. Mesto je prepuno malih prodavnica tako da o snabdevanju nemojte brinuti.

Noćni život – provod

Noćni život se takođe odvija u glavnoj ulici, prepunoj kafića, a na izlazu iz grada se nalaze diskoteke i noćni klubovi koji su otvoreni čitave noći. 

 

 

Plaža

Plaža Argasija je uska i peščana, ali svojom dužinom od 1 km omogućava kupanje uz osećaj da nikada nema gužve. Pogodna je za porodice sa decom zbog postepenog ulaska u vodu, a nešto aktivniji turisti mogu učestvovati u sportovima na vodi. Takođe je bogata malim uvalama, stenama i kamenjem što pogoduje turstima sa izraženim istraživačkim duhom. Na plaži se nalaze beach barovi i u potpunosti je uređena.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Zakintos.


 

 

Podeli:
Pregledano 7654 puta