Atheras

Plaža Atheras nalazi se u istoimenom malom mestu, na udaljenosti od 14 km od Lixourija, u opštini Paliki. To je mirna peščana plaža sa čistim plavim morem. U maloj luci Porto Athera nalazi se nekoliko brodova. Predivan pogled na more i zelene brežuljke koji ga okružuju oduševiće Vas. Atheras je popularna plaža na Kefaloniji zbog svoje morfologije koja omogućuje jednostavno i sigurno plivanje. Idealna je za porodice sa malom decom. 

 

 

Možete uživati ​​u mirnom kupanju u kristalno čistom moru i opustiti se pod zracima sunca. U blizini slikovite plaže Atheras su tradicionalne taverne sa svežom ribom. Ako volite planinarenje, postoji nekoliko staza za istraživanje područja. Put koji vodi do male plaže Amydija će Vas oduševiti pejzažima, nemojte ni nju propustiti. Ne propustite takođe ni posetu crkvi Sv. Spiridon.

 

 

Šetnja do plaže traje prilično dugo jer se selo nalazi visoko u brdima. Put je strm, ali imate fantastičan pogled na okolinu i zaliv u kome je plaža. Plaža je u obliku potkovice i gleda na maleno ostrvo Averonisi koje se nalazi u sredini zaliva. Ateras je prilično malo ali lepo, tradicionalno, planinsko selo sa oko 200 stanovnika i moralo je da se obnavlja nakon velikog zemljotresa 1953. godine.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 4679 puta