Dafni

Dafni je takođe jedna od najlepših peščanih plaža na ostrvu. Njena najveća karakteristika je da je more ovde najtoplije (temperature između 27° i 30°C). Dafni je najpre zaštićena plaža koja ne nudi nikakve sportske objekte, ali postoji nekoliko porodičnih taverni, koje nude morske specijalitete i domaću hranu. Na dva ekstremiteta postoje kamenita područja, i ispred na jednom ili dva kilometra udaljenosti nalazi se divno malo ostrvo Pelouzo koje nije dostupno od maja do oktobra, jer su takva pravila Marina parka.

 

 

Plaža Dafni je poznata i po tome što se kornjače Caretta Caretta tu vraćaju da polegnu svoja jaja. Mesta gde su jaja su jasno označena, tako da možete bezbrižno da uživate na plaži. Prednost ove plaže je i to što ne morate plaćati ležaljke i suncobrane. Kako bi se zaštitile kornjače, zabranjeno je do ove plaže ići privatnim vozilima, možete samo do taverne gde se nalazi i besplatni parking. Umesto toga, postoje mini-busevi koji do plaže prevoze samo po nekoliko osoba u jednoj turi. 

 

 

Plaža se nalazi u tzv. Zona A nacionalnog parkagde je potpuna zabrana brodovima, tako da je voda kristalno čista, plaža peščana s malim stenama u vodi, među kojima možete videti mnoge lepe morske ribe. Voda je relativno plitka, te je Dafni idealna plaža za kupanje.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Zakintos.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 5373 puta