Dionisos

Dionisos je manje turističko mesto izgrađeno na jednom od atraktivnijih delova Halkidikija, udaljeno 55 kilometara od Soluna. Dionisos ima izvanrednu saobraćajnu povezanost sa Solunom, taxi i međugradske autobuse. Najbliži grad je Nea Moudania i udaljen je oko 3 km od Dionisosa.

 

 

Ako letujete u avgustu, a posebno 5. i 6. avgusta, uživaćete u lokalnom prazniku u organizaciji udruženja vlasnika smeštaja. Imaćete priliku da vidite tradicionalne plesne igre, pijete recinu i probate domaća jela. Svakog jula u ovom mestu održava se Festival paradajza, koji uključuje i izvođenje grčkih tradicionalnih pesama i igara, kao i pozorišne predstave.

 

 

Restorani i kafići 

Naspram šetališta nalaze se restorani, kafići i taverne, gde možete uživati kako u prepodnevnim tako i u večernjim satima slušajući grčku ili drugu popularnu muziku. U centru mesta je trg na kome se nalazi lunapark za decu. U mestu se nalazi sportski centar sa bazenom, terenima za košarku, tenis i fudbal, ali i kafići. Na plaži se nalazi i puno barova i taverni, a jedna od najpoznatijih je Afionas. 

Shopping / Kupovina / Marketi

Dionisos ima i supermarket tako da ne morate brinuti o snabdevanju. U mestu možete naći i ulične prodavce voća i povrća. Suvenirnica i butici odeće takođe se mogu naći u sezoni, ali velikih šoping centara nema.

Plaža

Plaža je peščana, prošarana šljunkom, a na ulazu u more se na nekoliko metara smenjuju šljunak i pesak. Voda je vrlo čista i topla, posebno u popodnevnim satima. Uz delove plaže gde možete doneti svoju opremu, postoje i uređeni delovi sa barovima, gde uz kupljeno osveženje koristite ležaljke i suncobrane besplatno.

 

 

Plaža je idealno mesto za šetnju i u večernjim satima, za uživanje u zalasku sunca. Uz dugu i široku plažu prostire se prelepo popločano šetalište pod palmama, sa dosta svetiljki, cveća i drvenih klupa.

 

 

Noćni život i provod

Ukoliko ste pristalica mirnijeg i ujedno sadržajnog odmora, volite duge peščane plaže sa prelepim zalascima sunca, Dionisos je pravo mesto za Vaš odmor.

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Dionisos.


 GPS: 40.249103283452385N  23.250203132629395E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 27091 puta