Nea Moudania

Nea Moudania je glavno gradsko letovalište koje se nalazi na oko 50 kilometara od Soluna i jedna je od najvećih ribarskih luka u Grčkoj. Sa oko 10.000 stanovnika, to je najveći grad na Halkidikiju i odlična baza odakle mogu da se obilaze ostala mesta na Kasandri.

 

 

Glavna atrakcija u Nea Mudanji je velika crkva Panagia Korifini, moderna građevina od cigle. Grad ima pozorište na otvorenom koje prima 2.000 ljudi, nalazi se na obali i tamo se leti održavaju koncerti pod otvorenim nebom. Nea Moudania ima 200 sunčanih dana godišnje.

 

 

Restorani i kafići 

Nea Moudania je omiljeno letovalište koje odlikuje to što stanovnici Soluna masovno grade vikendice. Grad ima svoj stari deo, prirodnu luku i mnoštvo barova, kafića i restorana. U gradu možete probati ribu i morske plodove u brojnim tavernama, popiti uzo ili recinu i kupati u toplom moru. Jedan od najpoznatijih je Erodios restoran koji služi dobro poznatu mediteransku kuhinju i sve grčke specijalitete. U samom gradu na obali postoji veliki broj prelepo uređenih kafića sa divnim baštama uz more, odlične taverne, veliki broj klupica duž dugačkog, uređenog i popločanog šetališta.

Shopping / Kupovina / Marketi

Lokacija Nea Moudanie je veoma atraktivna jer se nalazi u blizini Soluna koji je idealan za shopping i obilazak, blizu je tržnog centra Cosmos, aqua parka Waterland, Ikea-e, Mega outleta, a sa druge strane idealan za obilazak kako Kasandre tako i Sitonije. Na ulazu u grad postoji veliki supermarket Lidl, a u gradu postoje i Masoutis, Arvanitidis, kao i pijaca sa svežim voćem i povrćem.

Plaža

Nea Moudania ima dugu peščanu plažu koja se prostire od Nea Mudanie prema plaži Dionisos. Velika mana ove plaže je postojanje velike luke, što utiče u dalekoj meri na čistoću vode. Plaža je uska, kombinacija peska i šljunka, na određenim mestima i sa stenama pod vodom.

 

 

Plaža Nea Moudanie je jako lepo uređena, sa velikim brojem ležaljki, suncobrana, barova, kafića i taverni, uz brojne sportske sadržaje koje pruža. Turisti se mogu opustiti i uživati na nekim plažama barova i taverni i koristiti njihove ležaljke i suncobrane, odnosno poneti svoju opremu. More nije duboko i idealno je za porodice sa malom decom, kao i za neiskusne plivače.

 

 

Noćni život i provod

Nea Moudania je jako sadržajno mesto i može se reći da privlači podjednako i mlade turiste i porodice sa decom.

Predivan zalazak sunca iza planine Olimp, možete posmatrati iz nekog od brojnih kafea sa plaže ili iz grada, što će Vas, sigurni smo, očarati i ostaviti na Vas impresivan utisak kada boravite u Nea Moudanji.

Ukoliko želite letovati u gradu koji poseduje i odličnu plažu, dosta je sadržajan, priuštiti sebi predivne zalaske sunca, odmor u Nea Moudanji može biti Vaš izbor. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Nea Mudanju.

 


GPS: 40.24073391002752N 23.274965286254883E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 27127 puta