Elinika

Elinika se smatra jednom od najlepših plaža Evije. Nalazi se oko 18 km od Pefkija. U Pefkiju možete sačekati autobus koji će Vas odvesti do ove plaže po simboličnoj ceni. Moramo napomenuti da ukoliko idete autobusom do ove plaže, postoji deo koji se mora prepešačiti od stanice do plaže, koji nažalost nije pokriven prirodnim hladom. Međutim, verujemo da ćete i sami spoznati da je plaža zaista vredna svakog truda i da ćete brzo zaboraviti na tih 15 minuta hoda, čim ugledate plavo more i fantastičan zaliv sa ostrvcetom u samom moru do kog možete da doplivate. Mnogi turisti nekoliko puta tokom letovanja posećuju ovu plažu jer je užitak koji ona pruža nemerljiv.

 

 

Za razliku od gradske, plaža Elinika je izrazito peščana sa vrlo plitkom vodom. More je veoma toplo i bez talasa. Nedaleko od obale nalazi se malo ostrvce do kog se može doplivati, ali naglašavamo da deluje bliže nego što zaista jeste, te se na ovaj korak odlučite ukoliko ste iskusan plivač. Na njemu je prelepa mala crkva koja upotpunjuje ovaj fenomenalni prirodni ambijent. Crkvica Svetog Nikole je zaštitni znak ove prelepe plaže. Najlepše je zaliv sagledati sa visine, pa se tako možete popeti do kafića koji se nalazi na uzvišici odmah iznad plaže. Sa njega se pruža pogled koji oduzima dah.

 

 

Plaža je u popodnevnim satima uvek u hladu, potpuno peščana, sa plićakom, idealnim za porodice sa malom decom i neiskusne plivače. Okružena je zelenilom. Za boravak na ovoj plaži ponesite svoju opremu, toaleta na plaži nema, a u kafiću iznad plaže pronaći ćete svo potrebno osveženje dok boravite na njoj. Nemojte propustiti ovu plažu ukoliko boravite na Eviji, zaista je pravi mali plavo-zeleni raj.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Eviu.

 

 

Podeli:
Pregledano 9496 puta