Pefki

Pefki – letovalište na ostrvu Evia, je malo i mirno mesto, idealno za decu i starije, odnosno za pravi porodični odmor. Nalazi se na severu ostrva Evia, u zelenilu borovog drveća po kojem je i dobilo ime. Iz luke Glifa vožnja trajektom traje oko 30 minuta, do luke Agiokampos na severu Evie, odakle se vožnjom od takođe oko pola sata stiže u Pefki. Skijatos se od Pefkija nalazi na svega sat vremena vožnje brodom, a za glavni grad Grčke – Atinu takođe se organizuje izlet. Pefki Vas može očarati netaknutom prirodom, apsolutnim zelenilom i savršenim mirom. Ukoliko tražite beg od gužve, gradske vreve i urbanih letovališta, onda će Vas ovo šarmantno mesto, koje se može obići za pola sata laganom šetnjom, u potpunosti opčiniti. Pefki je okružen zelenilom, mahom četinarima koji obezbeđuju izuzetno svež vazduh i veoma prijatne noći, čak i u letnjim mesecima.

 

 

Pefki krasi prelepo uređeno šetalište, pravi je raj za ljubitelje ribljih specijaliteta, kao i prirodnog okruženja, s obzirom da je u potpunosti okružen zelenilom. Mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Sliku turistički razvijenog mesta dopunjava veliki broj kafeterija i noćnih klubova, koji Pefki čine zanimljivim i noću. Gradić je stvoren za one koji žude za odmorom. Nema velikih hotelskih kompleksa, skutera, skijanja na vodi, mogućnosti da se iznajmi motor, samo porodične kuće i apartmani koji ne prelaze dva sprata, pomenuto šetalište ukoliko želite duge šetnje pored mora, neverovatan mir. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaobilazni grčki šarm, miris maslina, plavetnilo mora i mir će Vas uvek iznova vraćati u ovaj gradić.

 

 

Restorani / Kafići / Barovi

Veliko šetalište je centar mesta i bogato je tavernama, kafićima, picerijama, poslastičarnicama i pekarama. Ostrvo Evia je poznato po ribarskoj floti u Grčkoj, pa se u veoma prijatnoj atmosferi ribljih restorana duž obale služe specijaliteti od sveže ribe po popularnim cenama. Zaista možete izabrati sve specijalitete po vrlo pristojnim cenama a uživaćete, sigurni smo, u prelepim ukusima mediteranske kuhinje. Puno kafića i barova ponudiće Vam dnevnu i večernju animaciju i osveženje. Smešteni su ili na šetalištu ili duž plaže, što Vam omogućava da uživate u, po mnogima, najlepšim zalascima sunca na ovoj strani Grčke, dok ručate ili večerate.

Marketi / Shopping

Na šetalištu ćete takođe naći nekoliko supermarketa, manjih prodavnica, ribarnicu, apoteku, suvenirnice, tezge sa svežim voćem i povrćem. Ukoliko želite veću kupovinu, megamarket Lidl nalazi se na 10 km od Pefkija. Osim klasičnih grčkih turističkih prodavnica odeće i obuće, u Pefkiju nećete pronaći shopping objekte, jer je mesto predodređeno hedonističkom odmoru u pravom smislu te reči.

Noćni život / Provod

Pefki osim barova nema ponudu noćnih klubova i diskoteka. Večeri možete provesti u nekoj od taverni ili pomenutih barova i kafića, u mirnoj šetnji pored mora ili prelepo uređenom šetalištu. Pefki je gradić stvoren za one koji žele mir i pasivniju verziju odmora.

Plaža

Mestom dominira velika, prostrana plaža čiste smaragdne vode. Duga je oko 4 km i široka tridesetak metara, pretežno šljunkovita, tek ponegde sa peskom i sitnim ili krupnijim kamenjem. Možete iskoristiti tuševe i kabine za presvlačenje kojih ima dovoljno. Što se dubine plaže tiče, treba biti obazriv sa decom neplivačima, jer se nakon desetak metara ulazi u veliku dubinu, koja nije svuda ujednačena. Duž cele plaže uglavnom postoje ležaljke kafića, ali Vam njena širina, ukoliko više volite, daje mogućnost i da se osamite, izdvojite iz gužve i postavite svoju opremu. Ležaljke kafića, standardno, možete zauzeti tokom celog dana kupovinom pića. 

 

 

Voda je izrazito bistra, prijatna, a za sve ljubitelje čistog mora bez gužve plivanje će biti pravi ugođaj. Plaža je u potpunosti uređena, od tuševa, kabina, beach barova, preko ležaljki i suncobrana. Zaista je idealna za sve koji vole prostranost, malo prirodnog hlada i svakako prirodno zelenilo i isto takvo okruženje. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto 2018 za Eviu.

 

 

Podeli:
Pregledano 15907 puta