Fiskardo

Fiscardo selo se nalazi 50 km severno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije. Selo krasi prelepa luka sa brojnim privatnim jahtama i malim ribarskim brodovima. Ovo lepo mesto nudi lepe poglede na susednu Itaku. Ovo slikovito ribarsko selo poznato je kao tradicionalno očuvano naselje jer je jedno od retkih sela koje je ostalo netaknuto od velikog zemljotresa 1953. Danas je poznato po svojoj kosmopolitskoj i toploj atmosferi. 

 

 

U ovom malom selu turizam je jako razvijen, ali uspeva zadržati svoju lepotu i prirodne karakteristike uprkos velikom broju turista. Obala i šetalište su domaćini brojnim prodavnicama, tavernama i barovima, i u jeku sezone brojni turisti uživaju u morskim specijalitetima sa pogledom na impresivnu Itaku. Tradicionalne i mletačke zgrade i kuće sa lepim bojama obogaćuju prirodnu uvalu koja daje selu jedinstveni šarm i istovremeno odražava bogatu baštinu Kefalonije.

 

 

Uglavnom zbog neverovatne lepote, Fiskardo je postao atraktivna destinacija za hiljade turista svake godine. U blizini se nalaze mnoge lepe šljunkovite plaže i divne uvale s mirnim i kristalno čistim morem, kao i ruševine paleolitika i mnogo vizantijskih crkava i mnogih drugih slikovitih i zanimljivih mesta. Prirodni muzej nalazi se iznad luke i svakako je vredan posete. U Fiskardu se gotovo uvek mogu sresti zvezde Holivuda, članovi kraljevskih kuća i ličnosti iz politike. Iz Fiskarda se lako može stići do obližnjeg ostrva Skorpios, privatnog poseda naslednika porodice Onazis. 

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.


 

 

Podeli:
Pregledano 7698 puta