Gaidouronisia

Magareća ostrva

Gaidouronisia, poznata i kao Drenia odnosno “Magareća ostrva”, predstavlja kompleks koji čini 6 manjih ostrvaca koja se nalaze odmah ispod jugoistočnog rta ostrva Amuljani od koga su razdvojena kanalom širokim nekih 200 metara. Ovaj maleni arhipelag štiti Amuljani od južnih vetrova. Najveće ostrvo je Elja odnosno Artemis, dok su ostala manja Gaiduronisi (Fiti), Sparmeno (Pena odnosno Pontiki), Frini, Partenos (Palamari) i ostrvce Noć.

 

 

Na ostrva je moguće doći jedino brodom u sklopu nekog od izleta iz Uranopolisa (polaze od kule u samom centru mesta) ili sa ostrva Amuljani, ali i u sopstvenoj režiji, motornim čamcem koji možete rentirati ili na Amuljaniju ili na plaži nekog od hotela u okolini Uranopolisa. Okružena sa nekoliko manjih ostrva koja služe kao barijera od talasa i vetra, ova živopisna laguna akvamarin boje, Drenia, će ostaviti impresivan utisak na Vas.

 

 

Lepota i smirenost na ovom mestu su tako upečatljivi da u poslednjih nekoliko godina kao magnet privlači više nego samo lokalno stanovništvo. Šest ostrva koje čine Dreniu su zapravo više kao dva ostrva i četiri kamenite litice koje se pojavljuju iz mora. Mala ostrva formiraju prsten koji okružuje morsko dno i čini veliki plićak. Zbog plitkih voda samo mali brodovi su u stanju da pristignu do prelepih plaža ove lagune.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Ammouliani.

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 9102 puta