Gammarth

Gammarth je letovalište na obali Sredozemnog mora, udaljeno od grada Tunisa 15 kilometara severno. U blizini njega nalazi se gradić La Marsa. Mesto počinje da se razvija tek od 20. veka – do tada je bilo malo ribarsko selo, a danas vrhunsko turističko mesto sa brojnim hotelima, restoranima i vilama.

 

Gammarth

 

U blizini Gammartha nalaze se ruševine drevne Kartagine i mondenski Sidi Bu Said, mirno turističko mesto u usponu. Ovo nekadašnje ribarsko selo dobilo je ime po Sidi Bou Said Khalaf el Beji, čoveku koji se ovde bavio meditacijom. Mondensko letovalište poznato je po lepim popločanim ulicama, belim kućama sa plavim okvirima prozora i vrata i šumama čempresa i lovora. Gradić je poznat i po mnogobrojnim suvenirnicama i radnjama rukotvorina.

 

 

U blizini Gamarta nalaze se ostaci Kartagine, drevnog grada koji su osnovali Feničani u 9. veku pre nove ere. Ostaci su otkriveni u drugoj polovini 20. veka, prilikom radova na palati predsednika Tunisa. Na oko 15 kilometara od Gamarta nalazi se grad Tunis. Nikako nemojte propustiti da vidite gradske muzeje, džamije, rusku pravoslavnu crkvu i katedralu iz 19. veka.

 

Gammarth

 

Letovalište je poznato po jako dobrim plažama, a većina plaža nalazi se u sklopu hotela. Široke plaže idealne su za jedrenje, paraglajding i skijanje na vodi. Ljubitelji golfa mogu igrati na odličnom obližnjem terenu, a turistima je na raspolaganju i jahanje kamila. Jedna od posećenijih plaža je La Marsa koja se nalazi u istoimenom obližnjem letovalištu. U blizini se nalazi i plaža Carthage, poznata kao plaža sa odličnim uslovima za ronjenje.

 

Gammarth

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Tunis.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 4996 puta