Glarokavos

Između mesta Paliouri i Pefkohori, odmah posle plaže Golden Beach, nalazi se Glarokavos, prirodna laguna koja uglavnom služi za vezivanje čamaca i nije uređena za kupanje. Čitava obala od lagune pa sve do Pefkohorija uglavnom je poznata pod nazivom Glarokavos. Ova obala je lepa, pitoma, sa sitnijim ili krupnijim šljunkom. Dubina u vodi je postepena.

 

 

Odmah blizu lagune nalazi se lepo uređen bar Faros, a osim njega prema Pefkohoriju postoji još nekoliko barova: Umbrellas, Glarokavos. Treba razlikovati Glarokavos plažu i Glarokavos zaliv. Duga plaža Glarokavos smeštena je ispred istoimenog zaliva koji duboko ulazi u unutrašnjost poluostrva i okružen je kopnom skoro sa svih strana. Sa strane prema moru postoji uski prolaz kroz koji plovila prolaze. Glarokavos na grčkom znači prirodni zaliv.

 

 

Odlike i uređenost plaže

Na obali ima mnogo prostora za posetioce sa sopstvenom opremom. U zaleđu plaže je šuma koja je poznata po tome da u njoj borave divlji kamperi koji za sobom ostavljaju mnogo smeća koje kvari ugođaj na plaži pa je mnogi, naročito porodice sa decom, izbegavaju. Na ovoj plaži nema gužve.

Celo ovo područje okruženo je zelenim borovima koji dosežu do plaža. Plaža Glarokavos prirodno je peskovita, sa sitnim kamenčićima šljunka i kristalno čistom, plavom vodom. S obzirom na činjenicu da dubina vode postepeno raste, odlična je i za porodice sa malom decom. Dobra stvar je što je prilično velika, pa gotovo uvek možete pronaći mesto daleko od gužve. Na delu plaže nalazi se i istoimeni bar sa dobrom muzikom i opuštenom atmosferom, odnosno ležaljkama i suncobranima od trske.

Možda se kao jedina mana ove plaže može navesti činjenica da je nešto dalje od naseljenog mesta i da je malo teže do nje doći. Kada dolazite kolima od priobalnog puta vodi neasfaltirani put skroz do prostranog parkinga.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 39.98284203575121, 23.645946979522705

 

Podeli:
Pregledano 12866 puta