Golden Beach

Golden Beach ili Zlatna plaža, odnosno na grčkom Hrissi Ammos smeštena je na istočnoj obali poluostrva Kasandra, ispod priobalnog puta koji od Pefkohorija vodi ka poznatoj plaži Ksenija. Hrisi Amos nalazi se u malom zalivu između Glarokavos plaže sa leve i plaže Ksenija sa desne strane. Od centra Pefkohorija, plaža je udaljena nešto manje od 5 kilometara. Postoji tabla za skretanje sa priobalnog puta, a odatle morate biti obazrivi zato što ka plaži vodi put u dužini od oko 700 metara.

 

 

Odlike i uređenost plaže

Plaža Golden Beach je peskovita i veoma duga plaža, smeštena u maloj uvali. Okružuje je zelenilo i drveće. Smatra se pravim malim rajem na ovoj strani Halkidikija. Šumovite stene koje su zarivene duboko u more okružuju je na desnom kraju.

Na samoj plaži nalaze se suncobrani od trske i na njoj nema mnogo gužve, tako da pruža potreban mir i spokoj za kojim njeni posetioci tragaju. U okolini, u hladu borova smešten je veliki broj kamp kućica. Prirodni hlad koji se može naći na ovoj plaži, pridodaje njenom sveukupnom značaju.

Golden Beach oduševiće Vas svojom kristalno tirkiznom bojom vode, sitnim peskom, mirom, zelenilom, a ukoliko se bavite ronjenjem svakako ćete imati razloga da je posetite.

Na ovoj plaži ima manje gužve i više mira, a nalazi se u zavetrini, pa nema talasa ni vetra. Dubina je postepena, pa je ova plaža dobra i za porodice sa decom. Na plaži postoje uređeni delovi, ali i mnogo više prostora da sami postavite svoju opremu.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 


GPS:  39.974637154744315N  23.670945167541504E

 

beach

Podeli:
Pregledano 11219 puta