Golden Beach – Hrisi Ammoudia

Golden Beach ili Hrisi Ammoudia je još jedna peščana plaža Tasosa. Zlatni pesak i kristalno čisto more su glavne odlike ove prelepe i popularne plaže. Nalazi se 12 kilometara jugoistočno od Limenasa. Plaža je dugačka kilometar i po, i poput većine plaža na Tasosu okružena bujnom zelenom vegetacijom koja doseže skoro do mora, ali računajte na to da je plaža prekrivena suncobranima, te prirodnog hlada ne možete naći, nasuprot činjenici da je zelenilo okružuje. U okruženju same plaže pronaći ćete kafiće, taverne, supermarkete, vile i sobe za izdavanje.

 

 

Na Golden Beach-u postoje tuševi i kabine za presvlačenje. Plaža povremeno ima talase koji nisu veliki, a bezopasni su pošto su u plićaku. Prava dubina za plivanje počinje tek na 50-ak metara od obale, tako da je idealna za malu decu i neiskusne plivače. Kao i nekoliko drugih plaža na ostrvu, ima Plavu zastavu. Plaža je u potpunosti uređena, ima suncobrane i ležaljke koje možete iznajmiti, dobijate ih besplatno uz nadoknadu plaćenog osveženja u okolnim beach barovima, a možete se baviti i raznim sportovima na vodi.

 

 

 

Na plaži Golden Beach u jeku sezone računajte na gužvu, ali možete poraniti i zauzeti svoje mesto. Plićak, zelenilo, plavetnilo impresivno čiste vode, svakako su vredni ranog ustajanja. Idealna je za porodice sa malom decom i podjednako je urbana za potrebe mladih.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Tasos.

 

 

Podeli:
Pregledano 5532 puta