Golte

Slovensko skijalište Golte najpoznatije je po tome što se upravo tu organizuju skijališka takmičenja. Nalazi se na rubu Savinjskih Alpa, na 1587 metara nadmorske visine. Od Celja je udaljeno 31 kilometar. Ovo skijalište važi za jedno od najlepših u Sloveniji i prilagođeno je i početnicima, a dinamične i uzbudljive staze biće interesantne i iskusnijim skijašima.

 

Golte

 

Celokupno skijalište prostire se na površini od oko 60 hektara i prekriveno je topovima za veštačko osnežavanje što garantuje uživanje na stazama tokom cele zimske sezone. Osim širokih i uređenih staza turistima su na raspolaganju i staze za skijaško trčanje.

 

Golte

 

Kada je o stazama reč, oko 12 kilometara je na raspolaganju skijašima. Od toga su plave staza na 4,4 kilometra, crvene se protežu na 7,4 kilometara, a za teške staza namenjeno je 1,5 kilometar. Staze se nalaze na nadmorskoj visini od 1250 do 1573 metara. Najduža se prostire na 1640 metara, a uređeno je i oko 5 kilometara staza za skijaško trčanje. Skijašima su na raspolaganju gondola, trosedežnica, dve dvosedežnice, dva vučna ski lifta i dečji poligon sa pokretnom trakom. Gondolskom žičarom Žekovec se za 8 minuta stiže do skijališta na 1410 metara nadmorske visine, gde je polazna tačka za žičare i ski liftove koje vode do staza.

 

Golte

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Duž većine staza nalaze se ugostiteljski objekti gde možete odmoriti i probati neke od lokalnih specijaliteta. Većina restorana poseduje terase i ležaljke, a osim toplog čaja ili nekog žestokog pića u ponudi su i topli obroci. Cene variraju od lokala do lokala, ali recimo hamburger košta oko 2,5 evra, a parče pice 1 evro. Najpoznatiji restorani su gostilna Vid, gostilna Grof, gostilna pri Soferski Mamici, Malteski hram i gostilna Resel.

 

Golte

 

Ostale aktivnosti

Na Golti postoji i nekoliko škola skijanja i snowboarda gde možete iznajmiti opremu. U dodatnoj ponudi nalaze se i skijaški izleti sa vodičem i uređeni zabavni park za decu.

 

Golte

 

U neposrednoj blizini skijaških staza organizovano je i penjanje po ledu, a možete i istraživati i okolno šume sa planinarima. Na oko 2 kilometra prostiru se zimske pešačke staze.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Golte.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 6213 puta