Gourgourou

Gourgourou plaža, poznata i kao Vavilon (svoje ime duguje beach baru), jedna je od najpoznatijih plaža na Atosu. Nalazi se na istočnoj obali poluostrva, između Olimpijade (4 km) i Jerisosa (28 km). Dužina ove plaže je oko 400 metara, a širina oko 40. Po utiscima turista koji dele svoja mišljenja na blogovima, ovo je jedna od najboljih na Atosu. Odlična je kako za porodice sa malom decom zbog lepog plićaka i dovoljno prostora za igru, tako i za turiste koji vole izležavanje na ležaljkama uz muziku koja dolazi iz bara Vavilon u pozadini.

 

 

Pored postoji i mreža za odbojku na plaži i svi ovi sadržaji se nalaze u desnom delu plaže, dok je središnji prazan i tu možete da spustite svoju opremu i suncobrane. U krajnjem levom delu (gledano ka moru) postoji deo uređen za decu sa posebnim potrebama, što se smatra dodatnim plusom ove plaže.

 

 

Plaža je peščana celom dužinom (sitan pesak). S obzirom da je okrenuta ka otvorenom moru, mogu se javiti vetar i talasi. Okružena je prelepom, bujnom borovom šumom koja u kombinaciji sa interesantnim stenama na desnom kraju plaže čini ovo mesto neizostavnim delom svačijeg itinerera tokom boravka na Atosu. Gužva ja najveća u delu oko beach bara, ali u ostalim delovima plaže ima sasvim dovoljno mesta za svakoga.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 


GPS: 40.5727046N 23.8207412E

 

Podeli:
Pregledano 5285 puta