Kaljari

Kaljari, njen glavni grad, nalazi se u južnom zalivu Sardinije. On je prestonica ostrva još iz rimskog doba i u njemu danas živi oko pola miliona stanovnika.

 

Kaljari

 

Ovaj grad je važan istorijski i kulturni centar ostrva, sa puno očuvanih građevina koje datiraju iz 12. i 13. veka. Posebno je prelep stari deo grada. Sa Bastione San Remy pruža se prelep pogled na španski zamak i katedralu Piazza Palazzo iz 13. veka. Utvrđenje Castello je najstariji deo grada i smešten je na brdu sa kog se pruža prelep pogled na zaliv. Opasan je zidinama i građevinom dominiraju dva tornja – Torre di San Pancrazio i Torre dell Elephante. Katedrala se nalazi na trgu Piazza Palazzo koju su projektovale arhitekte iz Pizze. Monte Urpinu je najveći park u gradu i u njegovoj blizini nalazi se i Palazzo di Giustizia.

 

Kaljari

 

Osim kulturnih znamenitosti grad se može pohvaliti i najdužom plažom na Sardiniji. Poetto je dugačka 8 kilometara i poznata po veoma čistoj vodi i finom sitnom pesku. Plaža se prostire od stene Siella del Diavolo do gradića u blizini, Quartu Sant Elena. Na ovoj plaži često se i organizuju žurke u klubovima i barovima koje su naročito posećene i dobre tokom sezone. Osim toga, i neki od najlepših barova i restorana nalaze se u Kaljariju, a i dobar provod je ono po čemu je grad poznat.

 

Kaljari

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Italiju.

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 10942 puta