Kaprun

Kaprun važi za jedan od najlepših skijaških centara u Austriji. Nalazi se u pokrajini Salcburg. Skijaški centar Kaprun se nalazi na 786 metara visine, a Kitzsteinhorn je najviši vrh u ovoj oblasti koji doseže 3029 metara.

 

 

Ovo slikovito mestašce nalazi se ispod glečera Kitzsteinhorn što garantuje dugu skijašku sezonu. Može se pohvaliti sa 50 kilometara staza, a zajedno sa skijalitem Zell am See, od koga je udaljen 9 kilometara, čine skijalište od ukupno 134 kilometara dobro uređenih staza. Skijališta su povezana sistemom ski busa. Najniža stanica nalazi se na 770 metara nadmorske visine dok je najviša nadmorska visina 3029 metara. Topovima za pravljenje veštačkog snega pokriveno je 5,5 kilometara staza.

 

 

Do skijališta Kitzsteinhorn stiže se uz pomoć dve gondole. Sedeća gondola može da preveze osam osoba, a stojeća, Gletscherjet 1, čak 24 skijaša. Staze su dosta široke i većina je opremljena liftom tipa sidro. Većina staza su lake i srednje težine, dok su crne staze oni delovi skijališta koji se ne uređuju.

 

 

Skijalište nudi mnogo zanimljivih atrakcija. Postoje tereni za nordijsko skijanje koji se nalaze na samom vrhu glečera. Takođe, skijašima na raspolaganju stoje i tri različita snowboard parka od kojih se najveći nalazi na samom vrhu glečera.

 

 

Obližnji Zell am See nalazi se na nadmorskoj visini od 755 do 2000 metara. Spada u kategoriju nižih skijališta što naravno ne utiče na mogućnosti kada je o skijanju i aktivnostima na snegu reč. Oko 77 kilometara staza namenjeno je alpskom skijanju i od toga je 50 kilometara pokriveno sistemom za osnežavanje. Kada je reč o plavim stazama čak 43% staza je takva, 38% staza spada u srednju kategoriju, a 19% je crnih staza. Skijalište poseduje i staze za nordijsko skijanje.

 

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Kaprun je takođe mesto koje se može pohvaliti zanimljivim planinskim restoranima. Neki od najpoznatijih su restoran Dorfkrug, restoran Gastwirtschaft i restoran Der Dorfstadl. Kada je reč o barovima najpopularniji su Ginhouse, Murrays Irish Pub, Insider Bar. Od klubova sa dobrim provodom izdvaja se K1 Club koji se nalazi u obližnjem Zell am See-u. Često se, kada je lepo vreme, organizuju žurke u Schnapps Hans ice baru. Za dobar provod zadužen je neki od poznatih austrijskih DJ-eva. Dobar provod zagarantovan je i u Diele disko baru i Crazy Daisy baru.

 

 

Ostale aktivnosti

Ledničko jezero koje se nalazi u blizini jedno je od najvećih atrakcija Kapruna i okolnih ski centara. Ovo jezero, koje je jedno od najčistijih na svetu, nudi mogućnost jedrenja i ronjenja, a u letnjim mesecima se u njemu možete i rashladiti. Nepregledni puteljci i označene staze kroz šumu najbolji su beg od buke na samom skijalištu. Ako tome dodamo prelepe pejzaže i čist i oštar planinski vazduh utisak se ne može opisati rečima.

 

 

Kaprun je dobro povezan sa obližnjom varošicom Zell am See koja je nadaleko poznata po bajkovitoj prirodi i zanimljivoj istoriji. Zbog toga se poseta ovom ski centru smatra obaveznom. Zell am See je poznat i po tornju Kastnerturmu iz 10. veka, a možete obići i dvorac Rosenberg i dvorac Prielau. Najveća znamenitost je barokna crkva Svetog Hipolita u kojoj se nalaze skulpture koje datiraju još od rimskog doba. Od muzeja možete posetiti Vogtturm i muzej Hetzhausl koji se nalazi u nacionalnom parku Hohe Tauern.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Kaprun.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 8475 puta