Kassiopi

Kassiopi se nalazi na 35 km udaljenosti od grada Krfa i nekadašnje je ribarsko naselje. Nalazi se na severoistoku ostrva. Za vreme vladavine Rimljana Kassiopi je bio bogat grad zahvaljujući razvijenoj pomorskoj trgovini. Živopisna luka i danas očarava posetioce, a njen trg je glavno mesto kako dnevnih tako i noćnih zbivanja. Iznad grada se izdiže planina PantokratorJedna od najznačajnijih građevina Kassiopija jeste crkva Panagia Kassopitra koja datira još iz XVI veka, a posvećena je Devici Mariji. Na ovom mestu je nekada bio hram Jupitera Cassiusa po kome je Kasiopi i dobio ime. Turiste privlače i ostaci nekadašnje tvrđave iz XIII veka. Nalazi se na rtu sa koga se pruža pogled na ceo Kasiopi. Glavna kapija je i dalje vidljiva, kao i zidovi koji okružuju ceo prostor, a tvrđava je trenutno u procesu renoviranja.

 

 

Postoji dosta plaža u blizini Kasiopija, ali sledeće četiri su najposećenije. Kalamionas plaža se nalazi na oko 300 m od centra grada, peščana je i sa kristalno čistom vodom. Uređena je sa ležaljkama i suncobranima, kafićima i tavernom, a nudi mogućnost i za bavljenjem sportovima na vodi. Plaža Pipitos je peščana sa pojedinim šljunkovitim delovima, sa smaragdno zelenom bojom vode, a s obzirom da nema prirodnog hlada ležaljke i suncobrani su dostupni. Zaklonjena je od vetra pa je samim tim idealna za porodice sa decom. Kanoni i Bataria plaže se nalaze jedna do druge i predstavljaju jedne od najlepših plaža ovog područja. Pružaju mogućnost za sportove na vodi. Ostale plaže koje se nalaze u blizini Kasiopija su Imerolia, Coyevinas, Avlaki i Soukia zaliv.

 

 

U Kassiopiju srešćete dosta engleskih turista, jer je ovo jedna od njihovih omiljenih destinacija na Krfu. Pored velikog broja suvenirnica, restorana, taverni, kafića mesto ima i ordinaciju, apoteke, supermarkete. Večeri turisti najčešće provode uživajući u sadržajima pored luke.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Krf.

 

Podeli:
Pregledano 12714 puta