Kokkino Nero

 

Kokkino Nero je malo naselje gde život cveta u sezoni. Ovo slikovito mesto, smešteno u podnožju planine Osa nalazi se u Tesaliji udaljeno 40km od njenog glavnog grada Larise i 36km južnije od Nei Poria.  Ime mesta u prevodu znači “Crvena Voda“, a ime je dobilo po izvorima mineralne vodesa visokim procentom gvožđa. Mesto je čuveno po svom banjskom turizmu još sa početka XX veka. Lepo i mirno mesto sa puno drveća i hladovine – idealno je za odmor i samo odmor.U uvalama možete naći razne plaže – od kamenite do peščane. Na mestima gde postoje stene na dnu mora, možete videti bogatstvo morskih stvorenja. More je vrlo čisto je i veoma toplo, a njegova temperatura doseže do 27 stepeni. Boja mora se menja od tirkizne do zelene i od plave do tamno granat.

 

 

Mesto je još 1912. godine postalo turističko, kada su ga zbog mineralne vode, koja blagotovrno deluje na zdravlje turisti počeli da posećuju i uživaju u njenim blagodetima. Mineralna voda koja dolazi sa planine sadrži visok stepen gvožđa i preporučuje za probavu, povećanje hemoglobina, disajne tegobe,  Nakon Prvog svetskog rata mesto praktično biva zaboravljeno, sve do početka 21. veka kada ponovo počinju da ga osvajaju turisti prvenstveno iz Poljske. Malom broju posetilaca, pored dobrih predispozicija (čisto more, plaže po svačijem ukusu, mineralne vode…) Kokkino Nero može da zahvali tome što je van glavnog putnog pravca Solun – Atina.

 

 

Karakteristike mesta i plaže

 

 Kokkino Nero je malo i mirno mesto, ima dve prodavnice, dva kafica, tri restorana, jedan klub – diskoteku, dve pekare, jednu mesaru i pijacu uz put. Sama  priroda mesta i okruženje su bozanstveni. S obzirom na veličinu mesta, sve je smešteno uz obalu ili u centralnom delu, tako da ne morate brinuti o snabdevanju. Sve što vam je potrebno za prijatan i lep odmor, naći ćete u Kokkino Neru. 

 

 

Plaza u Kokkino Neru  ima velikog kamenja i tesko se ulazi i izlazi iz vode. Ko voli ovakav vid plaža, uživaće u okruženju i lepotama zelenila i vegetacije ovog mesta.  Pored ove mozete ici na dve plaze (na dva suprotna mesta su) Platia Amos i Koutsopia sa beach barovima, gde možete uz kupljeno osveženje iznajmiti ležaljke i suncobrane. Oko km i po do dva hodanja magistralnim putem, ili još bolje ukoliko ste kolima mnogo manje. 

 

 

Kokkino Nero preporučujemo svima koji žele da pobegnu od popularnih letovališta i odmore se u prirodnom okruženju, lepim plažama i čistim morem. Kokkino Nero je zaista mesto za dušu i toplo ga preporučujemo.

 


 

Cene letovanja u Kokkino Neru možete proveriti u našoj ponudi.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 633 puta