Komitsa

Komitsa plaža se nalazi 4 km od mesta Nea Roda i važi za jednu od najboljih plaža na Atosu. Komitsa su zapravo dve plaže podeljene rtom, jedna organizovana i jedna neorganizovana. Organizovana plaža Komitsa je dugačka 800 metara, široka i sa krupnim peskom. U zapadnom delu postoji bar, taverna, igralište za decu i parking. Ležaljke u baru se ne naplaćuju, besplatne su uz naručeno piće. More je ovde jako lepo i čisto, prozirno plave boje. Put do plaže je asfaltiran i počinje od kraja mesta Nea Roda (postoji putokaz).

 

 

Plaža Komica i to ona glavna, Mikri Komica, kao što je već rečeno, jedna je od najlepših na celom Atosu, ali i Halkidikiju. Posebno je interesantan levi deo u kome je beach bar, ali i prelepa šuma koja moru daje neverovatnu tirkizno-zelenu boju. Iza plaže je kamp, veoma popularan širom Halkidikija. Od sadržaja ima minimarket, tavernu, bar i već pomenuti bar na plaži iza koga je dečije igralište.

 

 

Neorganizovani deo plaže Komitsa je duži (oko 2 km), ali i uži. Obično postoje kamperi u ovom delu i mnogo manje kupača nego u organizovanom. Pogodna je za one koji traže samoću i tišinu. Pesak je oštriji, a na plaži ima dosta morskih školjki. Desni deo plaže je mirniji i tu se nalazi već pomenuti kompleks luksuznih vila Athos Villas.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.3774784N 23.9649528E

 

 

Podeli:
Pregledano 9428 puta