Koukounaries

Koukounaries je najpoznatija plaža na Skiathosu, ujedno i najposećenija. Poznata je po izuzetno lepom belom pesku i mirisnoj borovoj šumi po kojoj je područje dobilo ime. Smatra se najcenjenijom prirodnom plažom Mediterana i njena okolina je zaštićena. Prekrasna kristalno čista, duboka plava voda pravi je užitak. Budući da je plaža dobro organizovana, nudi mnoge vodene sportove, ležaljke, suncobrane, barove na plaži. Područje oko plaže obiluje restoranima, tavernama i hotelskim jedinicama. Lokalni autobus povezuje ovu plažu sa glavnim gradom i polazi na svakih 30 minuta. Ovo mesto, kao i plaža Koukounaries, pogodno je za razvoj ekoturizma, koje finansira Opština i Evropska unija. Iza plaže je velika ravna dolina sa zelenim poljima sa stablima smokve. Velika oblast između puta i plaže je zaštićeno područje i u borovoj šumi žive različite zaštićene vrste biljaka i ptica.

 

 

Samo mesto Kukunaries koje okružuje plažu je najzapadnije letovalište na Skiatosu i smešteno je na kraju glavnog puta kada dolazite iz grada. Ima svega oko 150 stalnih stanovnika i gotovo svi se bave turizmom. Postoji nekoliko taverni duž glavnog puta u Kukunariesu kao i dobar izbor malih prodavnica koje prodaju osnovne namirnice. Celo područje je puno taverni, restorana, barova, uzerija i kafića, a smeštajne opcije uključuju studia, apartmane, vile s bazenima i sobe za iznajmljivanje. Postoje dva hotela u Kukunariesu, po jedan na oba kraja plaže, a u mestu ćete pronaći i kamp.

 

 

Oblast Kukunaries je prirodni rezervat što znači da je razvoj ograničen pa su izbegnuti preterani razvoj i gradnja što bi svakako iskvarilo ove prirodne lepote. Iza plaže je velika ravna dolina sa zelenim poljima sa stablima smokve. Ukoliko ne volite gužvu koja će Vas sigurno dočekati na ovoj fenomenalnoj plaži imate u okolini nekoliko impresivnih plaža na kojima je manja gužva, a najbliža je plaža ispod starog oronulog hotela Xenia, dok je autentična Ambelakia sa dobrim i nadaleko poznatim barom – restoranom odmah pored nje. Ne propustite ovaj prirodni dragulj kada se nađete na Skiatosu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 10295 puta