Karibi – Grupni polazak

Program putovanja:

Majami –  Kurasao –  Aruba – Jamajka – Kajmanska ostrva – Bahami

Polazak iz Beograda 25. februar 2020.
Paket aranžman – avion + hotel + brod (16 dana / 14 noćenja)

1. dan, 25. februar – UTORAK: BEOGRAD, Srbija – Majami, SAD
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u 07:00h dva sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona u 09:00h. Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 12:40h. Poletanje za Majami u 15:10h. Dolazak u Majami u 20:05h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan, 26. februar – SREDA: MAJAMI, SAD
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Upoznavanje sa drugim po veličini gradom u državi Florida. Majami je moderan i urban grad koji predstavlja jednu od najposećenijih destinacija u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored čuvenog „Miami Beach“-a treba posetiti Flamingo park koji je nastao još 1950. godine, muzej Vizkaja koji predstavlja stari duh Majamija  izgrađen u Italijansko-fransuskom stilu, Majami Design District i Ocean Drive koji predstavljaju najpopularnije mesto za kupovinu i izlaske, tropsku botaničku baštu „Fairchilde“ koja je jedna od najvećih i najlepših u ovom delu sveta, Malu Havanu –  Kubanska četvrt za sve one koji žele da osete duh Kube…Noćenje.

3. dan, 27. februar – ČETVRTAK: MAJAMI – SAD
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta u nacionalni park „Everglades“. Srce ovog parka predstavlja močvara, najveća takve vrste u svetu. Od životinjskih vrsta mogu se videti aligatori, krokodili, panteri, medvedi, vidre… Povratak u Majami. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan, 28. februar – PETAK: MAJAMI – SAD
Doručak. Napuštanje hotela oko 10:00h. Transfer do luke u Majamiju. Ukrcavanje na brod MSC DIVINA i smeštaj u izabrane kabine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje sa jednim od najlepših brodova velike klase Fantasia. Brod isplovljava iz luke u 20:00h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.   

5. dan, 29. februar. – SUBOTA: PLOVIDBA
Doručak. Plovidba teritorijalnim vodama ka Ostrvu Kurasao. Slobodno vreme za uživanje u brodskim prostorima.  Brod Divina predstavlja treći brod od četiri sestre  velike klase Fantasia kompanije MSC. Prvi put je zaplovio 27.05.2012. godine. Ova perjanica flote poseduje čak 13 putničkih paluba, vodeni park, 7 restorana, 12 barova i kafea, deo za decu, pozorište, kazino… Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

6. dan, 01. mart – NEDELJA: PLOVIDBA
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u brodskim prostorima i animaciji za koju je zadužen animacioni tim kompanije MSC. RučakVečera.  Noćenje.

7. dan, 02. mart – PONEDELJAK: VILEMSTAD – Kurasao
Doručak. Brod pristaje u luku u 09:00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ostrvo pripada Holandskoj kraljevini i predstavlja jedno od tri najposećenija ostrva Kariba. Kurasao pripada ABC grupaciji, odnosno karipsko ostrvo koje se nalazi van domašaja uragana. Lepa klima tokom cele godine i preko 38 različitih paža glavni su razlozi za veliko interesovanje turista za ovo ostrvo. Morski akvarijum, nacionalni park Kristofeli, Pećine Hato, farma nojeva, samo su neki od predloga kako da iskoristite slobodno vreme. U Vilemstadu svakako treba obići dva najstarija dela, Pundu i Ortobandu. Povratak na brod. Večera. Brod noći u luci. Noćenje.

8. dan, 03. mart – UTORAK: VILEMSTAD – Kurasao
Doručak.  Još jedan dan za slobodne aktivnosti i uživanje u prelepim plažama ovog lepog ostrva. Kurasao je destinacija na kojoj možete uživati u vodenim aktivnostima: ronjenje, jedrenje, parasejling… Povratak na brod. Brod isplovljava u 18:00h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

9. dan, 04. mart – SREDA: ORANJESTAD – Aruba
Doručak. Brod pristaje u luku u 08:00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ovo ostrvo takođe pripada grupaciji ABC, te  predstavlja jednu od najtraženijih destinacija na Karibima. Beli pesak i kristalno čisto more, zaštitni je znak ovog ostrva. Pored plaža vredi obići i rezervat sa magarcima. Na ovom ostrvu se nalazi jedan od najlepših rezervata sa leptirima. Povratak na brod. Brod isplovljava u 18:00h. Večera. Noćenje.

10. dan, 05. mart – ČETVRTAK: PLOVIDBA
Doručak. Slobodno vreme za uživanje u brodskim prostorima i zabavljanje uz profesionalni animacioni tim kompanije MSC. Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

11. dan, 06. mart – PETAK: OČO RIOS – Jamajka
Brod pristaje u luku u 08:00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Jamajka predstavlja treće po veličini ostrvo Kariba. Očo Rios na španskom znači Osam reka, i baš su te reke kao i kristalno more glavne karakteristike grada, i razlozi zbog kojih turisti iz svih krajeva sveta dolaze na ovo ostrvo. Tipična arhitektura grada u harmoniji sa bujnom vegetacijom, glavna su odlika grada. Ovo mesto je prepuno taverni i malih prodavnica koje željno iščekuju turiste iz svih krajeva sveta. Svakako treba obići vodopad reke Dunn, skoro 200 m prirodnih stepenica preko kojih protiče reka, a zatim sa visine od  60 metara pada u more. Jamajka je takođe rodno mesto čuvenog muzičara Boba Marlija. Povratak na brod. Brod isplovljava u 17h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

12. dan, 07. mart – SUBOTA : DŽORDŽTAUN – Veliki Kajman
Brod pristaje u luku u 07:00h. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ostrva su dobila ime po Kajmanima, vrsti guštera koje su Evropljani u početku zabunom smatrali posebnom vrstom krokodila. Sastoji se od tri ostrva: Veliki Kajman, mali Kajman i Kajman Brac. Ostrva predstavljaju vrhove podvodnog grebena koji se proteže sve do Kube. Glavni grad takodje nazivaju  „Bašta Kariba“. Mnoge gradske ulice su ukrašene drvećem i cvetnim rastinjem, dok u kanalima za navodnjavanje rastu lokvanji i vodeni Ljiljani koji je nacionalni cvet Gvajane. Pored gradske kuće, treba obići  crkvu Sv. Ignjatija. U neposrednoj blizini mesta nalazi se čuvena plaža koja je dugačka preko 7km. Povratak na brod. Brod isplovljava u 18:00h. Večera. Noćenje.

13. dan, 08. mart – NEDELJA: DAN NA MORU
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u brodskim prostorima i animaciji, za koju je zadužen animacioni tim kompanije MSC. RučakVečera.  Noćenje.

14. dan, 09. mart – PONEDELJAK: MSC OSTRVO, Bahami
Doručak. Brod pristaje u luku u 09:00h. Slobodno vreme za uživanje u prelepim plažama i vodenim sportovima. Ocean Cay je deo grupe malih ostrva Bimini, smeštenih na zapadnim Bahamima, 104 km istočno od Majamija. Povratak na brod. Brod isplovljava u 23:00h. Večera. Noćenje.

15. dan, 10. mart – UTORAK : MAJAMI, USA
Nakon doručka, napuštanje broda. Slobodno vreme do večernjih časova Transfer do najvećeg autlet trznog centra „Saw Grass“, slobodno vreme do 19:00h. Transfer do  aerodroma. Sastanak putnika na šalteru Turkish Airlines-a u 20:30h. Poletanje aviona za Istanbul je predviđeno za 23:15h.

16. dan, 11. mart – SREDA : ISTANBUL – Turska, BEOGRAD – Srbija
Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 17:15h. Poletanje za Beograd 19:50h po lokalnom vremenu. Dolazak u Beograd u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj programa.       

 • Krstarenje (12 dana/11noći) MSC Divina na relaciji Majami (SAD) – Vilemstad (Kurasao) –  Oranjestad (Aruba) – Očo Rios (Jamajka) –  Džordžtaun (Veliki Kajman) – Ocean Cay (Bahami) –  Majami (SAD);
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu River Park hotel & suites 2+* u Majamiju u 1/2 sobi;
 • Avionski prevoz na relaciji: Beograd – Istanbul, Istanbul – Majami, Majami – Istanbul, Istanbul – Beograd;
 • Avio takse u iznosu od 481 € po osobi ( podložne promeni )
 • Lučke takse u iznosu od 170  po osobi za celo krstarenje;
 • Smeštaj u dvokrevetnim kabinama unutrašnje kategorije tokom krstarenja. Putnici koji to žele mogu dobiti i trokrevetne odnosno četvorokrevetne kabine iste kategorije, ukoliko su u momentu rezervacije putovanja dostupne;
 • Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok). Svi obroci se služe, ili po  sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
 • Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne žanrove žive muzike;
 • Korišćenje spoljnih bazena i djakuzija,akva parka, kao i fitnes sale;
 • Sve rekreativno- zabavne programe, kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
 • Transferi turističkim autobusom od minimum 15 mesta (audio, video, A/C) na datoj relaciji prema programu;
 • Uslugu vodiča – pratioca tokom putovanja;
 • Troškove organizacije putovanja.
 • Obavezne napojnice u iznosu od 10 € po osobi po noći. Plaćanje na brodu;
 • Viza za Sjedinjene Američke Države 170 € po osobi;
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana;
 • Pića na brodu i hranu u a la cart restoranima;
 • Fakultativne izlete u organizaciji Brodara;
 • Korišćenje sportskog terena na brodu;
 • Korišćenje mini bara u kabini;
 • Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u evrima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini) ;
 • Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava,telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama…
 • Potrebne vize za državljane Srbije. Državljani drugih zemalja su obavezi da se sami raspitaju da li su im potrebne vize za ovo putovanje i ako jesu, nisu uračunate u cenu.
 • Obavezne napojnice u iznosu od 10 € po osobi po noći. Plaćanje na brodu;
 • Viza za Sjedinjene Američke Države 170 € po osobi;
 • Sve odredbe i pravila tokom krstarenja definisana su pravilnikom brodara MSC Cruises (Posebni uslovi o putovanju);
 • Brodar zadržava pravo promene programa krstarenja i ostale promene usled nepredviđenih okolnosti po međunarodnim propisima i uzansama o plovidbi i prevozu putnika morima, pre i za vreme krstarenja.
 • Ako gosti u vreme ručka ili večere koriste neki od izleta, ili slobodno vreme provedu van broda, brodar neće poslužiti ručak ili večeru;
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika   Agencije nepredstavlja izmenu ugovorenog programa;
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja ( sadržaja i redosled pojedinih sadržaja u programu uzavisnosti od objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja,uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja i posebnim uslovima  plovidbebrodara MSC;
 • Svi putnici pre polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali;
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska;
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama brodara i osiguravajućih društava, Organizator putovanja zadržava pravo  korigovanja cene aranžmana;
 • Raspored sedenja u autobusu pravi se po redosledu prijave;
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,   dobijenih od strane zaposlenih agencije kao i zaposlenih ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju;
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 prijavljenih putnika;
 • Organizator putovanja nije ovlašćen da proceni ispravnost putnih i drugih isprava putnika;
 • Program Br.1 od 15.05.2019.
Podeli: