Program putovanja:

MALDIVI 10 dana

Ostrvo Dhigurah

 11.02 – 20.02.2023. 

10 DANA / 7 NOĆI

1. dan (11.02.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Avion za Dohu poleće u 11:45h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:45h  po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 15 minuta.

2. dan (12.02.) Doha – Male – Dhigurah

Avion za Male poleće u 01:00h, broj leta QR676. Sletanje na Male u 07:40h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti i kratkog odmora sledi transfer brodom do ostrva Dhigurah u trajanju od oko 1h i 50 minuta. Planirano vreme dolaska na ostrvo je oko 13h, nakon čega sledi transfer i check in u hotel. Slobodno vreme za privikavanje i upoznavanje sa novom kulturom…

2 – 9. dan (12.02 – 19.02.): Dhigurah

Dani predvidjeni za uživanje i stapanje sa mirnom okolinom. Dhigurah  je nekomercijalizovano i netaknuto malo ostrvo sa umirujućom atmosferom. Dhigurah znači „Dugo ostrvo“ na dhivehi-ju, jeziku domorodaca. Ovde možete upoznati Maldive baš onakvima kakvi oni jesu – na ostrvu se nalaze luka, prodavnica, nekoliko suvenirnica, mala klinika i škola.  Ovo ostrvo je jedinstveno mesto sa dugačkim peščanim sprudom koji se proteže sa ostrva dalje u okean. Pošto se nalazi na samom obodu atola, najbogatiji podvodni svet Maldiva možete videti upravo na ovom mestu, budući da ovim putem migriraju mante i kit ajkule. Sve ove životinje su potpuno bezopasne i hrane se isključivo planktonima. Bilo da želite da se oprobate u ronjenju ili samo da plivate po površini, možete videti kornjače, delfine, šarene ribice i prelepe korale. Uživajte na  kristalno belom pesku uz zvuke talasa ili se kupajte u tirkiznoj vodi. Ukoliko želite aktivan odmor za vas smo izdvojili – snorkling, ronjenje, kajak, jet ski, jedrenje katamaranom, skijanje na vodi, pecanje i izlete na nenaseljena  ostrva u okolini. Doživite Maldive na pravi način, prepustite se lokalnom načinu života, uživajte u egzotičnoj hrani i upoznajte novu kulturu.

9. dan (19.02.): Dhigurah – Male – Doha

Nakon doručka izlazimo iz soba i ostavljamo stvari u sobu za prtljag. Slobodno vreme za još malo kupanja i uživanja u pogledu na Indijski okean. Obogaćeni novim iskustvom i napunjenih baterija u dogovoreno vreme sledi transfer brodom do aerodroma na ostrvu Male  i let za Dohu u 23:20h, broj leta QR673.

10. dan (20.02.): Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u 02:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 5h i 55 minuta. Avion za Beograd poleće u 07:05h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 10:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, besplatnu vizu za Maldive za boravak do 30 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Maleu.

*NAPOMENA:

Potrebna dokumentacija za putovanje na Maldive:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratku sa putovanja.

COVID-19 uslovi ulaska

Za putovanje na Maldive neophodno je da ispunite sledeće uslove:

 • Popuniti online zdravstveni formular koji možete naći na sledećem linku.
 • Posedovati rezervaciju smeštaja za ceo period boravka.

VAŽNA NAPOMENA: Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave.

 • Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Male-Beograd sa presedanjem – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
 • Transfer brodom na relaciji Male-ostrvo-Male
 • Smeštaj na ostrvu Dhigurah u hotelu 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom  (1/2 i 1/3)
 • Troškove organizacije putovanja
 • Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
 • Vizu za Maldive (Državljani Republike Srbije vlasnici crvenih biometrijskih pasoša besplatnu vizu za Maldive za boravak do 30 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Maleu)
 • Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
 • Mogućnost doplate za promenu transfera izmedju ostrva (kombinacija let + brod – 100€)
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete i obilaske
 • Doplatu za polupansion uslugu u hotelu tokom boravka na Maldivima (150€)
 • Doplatu za pun pansion uslugu u hotelu tokom boravka na Maldivima (300€)
 • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
 • Testiranje na Covid-19 (PCR test)
 • Osiguranje od otkaza aranžmana
 • Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji
 • Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
 • Mogućnost doplate za promenu transfera izmedju ostrva (kombinacija let + brod – 100€)
 • Doplatu za polupansion uslugu u hotelu tokom boravka na Maldivima (150€)
 • Doplatu za pun pansion uslugu u hotelu tokom boravka na Maldivima (300€)
 • Whale Shark safari

Potraga i snorkling sa kit ajkulom.  Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ovi giganti obožavaju ljude  i nemaju nikakav strah od njih, pa im stoga možete prići prilično blizu i čak se slikati sa njima..

Izlet uključuje: Transfer do lokacije za snorkeling, opremu za snorkeling, lokalnog vodiča.

 • Snorkeling 

Kristalno čista voda, plitke lagune i raznovrstan morski život vas pozivaju na ronjenje. Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba,  dve stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu.

Izlet uključuje: Transfer do lokacije za snorkeling, opremu za snorkeling, lokalnog vodiča.

 • Peščana ada 

Odlazak do peščane ade čija se lepota ogleda u nestvarno belom i čistom pesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Pronađite vaše mesto pod suncem i uživajte u spektakularnom okruženju. Odmorite se na puderastom pesku i osetite čari Indijskog okeana

Izlet uključuje: Transfer brodom do peščane ade, lokalnog vodiča.

 • Ronjenje

Maldivi su top destinacija u ronilačkom turizmu. Dhigurah ostrvo se nalazi u delu Maldiva na kome se nalaze najinteresantniji lokaliteti za ronjenje. Škole ronjenja rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svetske ronilačke organizacije. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih veličina i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo  mesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

Izlet uključuje: Transfer do lokacije za ronjenje, opremu za ronjenje, odabrani broj zarona, instruktora za ronjenje

Podeli: