Lagonisi Beach

Odlike i uređenost plaže

Lagonisi je prelepa peščana plaža koja se nalazi 1 km južno od mesta Ormos Panagias. Lagonisi je jedna od najlepših plaža na Sitoniji. Od 2015. godine je organizovana, pa sada njen veći deo pripada beach baru. Plažu lako možete pronaći jer je put do nje lepo obeležen. Kada kod table na kojoj piše Lagonisi skrenete sa magistrale, nailazite prvo na parking u vlasništvu beach bara gde se možete parkirati ukoliko planirate da koristite njihove ležaljke i suncobrane, a ako produžite desno zemljanim putem nailazite na prostor za slobodno parkiranje bez obaveze prema baru.

 

 

 

Lagonisi Beach je sa veoma sitnim peskom i peščanim dnom, dugim plićakom i predivnim tirkiznim morem. Voda je veoma bistra, kristalno čista, a zbog peska svetle boje i sama ima nežnu, svetlo plavu boju. Lagonisi ima i još jednu uvalu, bočno u odnosu na centralnu plažu i ona je predodređena svim posetiocima sa sopstvenom opremom. Ova uvalica je po nama najveći ukras Lagonisi plaže. Ukoliko želite da je posetite naša preporuka je da krenete u jutarnjim časovima jer ovde velike gužve nisu neuobičajene.

 

 

Prekoputa plaže nalazi se ostrvo Diaporos te je plaža zaštićena od vetra i more je obično mirno i bez talasa. Tokom vikenda su gužve veće i posetioci iz Grčke zauzimaju svaki pedalj ove predivne plaže.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.2301028N 23.7460041E

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos

Grčka vodič, Kasandra-Sitonija-Atos

Podeli:
Pregledano 12229 puta