ŠPANIJA LJORET DE MAR 2022

Aranžman uključuje:

ENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
– Smeštaj na bazi 6 polu pansiona u Lloret de Maru u hotelu Sun Village 4* ili smeštaj u hotelu Alegria Fenals Mar 3* sup
– 1 noćenje sa doručkom u Montecatini termama (ili okolina) u hotelima 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
– Usluga predstavnika agencije / vodiča
– Obilaske gradova prema programu ( Montecatini, Nica, Monte Carlo)
– Troškove realizacije programa

Aranžman ne uključuje:

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Individualne troškove putnika
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela) – u hotelima sa 2* i 3*- 1 € / noćenju, 4* – 2 € / noćenju
– Obaveznu turističku taksu za boravak u Lloret de Maru (plaća se na recepciji hotela – 1 € / noćenju za hotele 3*, 1.5 € / noćenju za hotele 4*)
– Troškove međunarodnog zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
– Doplata za 1/1 sobu hotel 3* – 120 eur / hotel 4* – 135eur
– Fakultativne izlete

Organizator puta: Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi putovanja TA Felix travel OTP 94/2021 Licenca Kat. A. TA Fun Travel Niš je ovlašćeni subagent.

1. DAN – BEOGRAD – NICA
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (Savska strana) u 15:00 h. Polazak u 15.30 h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – NICA – MONAKO
U prepodnevnim časovima dolazak u Nicu. Tehnička pauza 9h. Obilazak kraljice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco… Slobodno vreme (naša preporuka je da iskoristite kupanje na predivnim plažama). Nastavak putovanja ka Kneževini Monako. Po dolasku ćemo obići grad kocke Monte Karlo sa čuvenim grand kazinom i prelepim hotelom Le Paris – delo čuvenog arhitekte Garniea.  Slobodno vreme do polaska ka Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku.

3. DAN – LJORET DE MAR
Dolazak u Lloret de Mar u prepodnevnim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića – poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama Ljoret de Mara koje sa razlogom poseduju plavu zastavicu. Večera. Noćenje

4.DAN – LJORET DE MAR – PLAŽA SANTA CRISTINA
Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje… Fakultativni odlazak na kupanje na Santa Cristina plažu. Ova peščana plaža 450 m duga je idealna za dobru zabavu, u njenom južnom delu je stena koja je formirala mali zaliv i idealna je zaštita od jugozapadnog vetra. Plaža Santa Cristina je takođe vlasnica plave zastavice za kvalitet. U predvečernjim časovima povratak u Ljoret de Mar. Večera. Fakultativni odlazak na čuveni Flamenko šou i uživanje u temperamentnom i strastvenom plesu. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN – LJORET DE MAR – BARSELONA PANORAMIKA
Doručak. Celodnevna fakultativna poseta Barselone. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija – kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetaliste Las Ramblas… Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti – Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

6. DAN – LJORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Večera. Noćenje

7. DAN – LJORET DE MAR – BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone magike. Po dolasku u Barselonu kupanje i sunčanje na prelepim plažama Barselone ili mogućnost šopinga u tržnom centru Dijagonal de Mar. Nakon kupanja fakultativna poseta parka Guell. Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovod grada. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje

8. DAN – LJORET DE MAR – FIGUERAS
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje… Fakultativna poseta živopisnom gradiću Figerasu, rodnom gradu slavnog Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealistički objekat na svetu, čiji exponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

9. DAN – LJORET DE MAR – TOSSA DE MAR  – VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete najlepšem letovalištu na Costa Bravi TOSSA DE MAR-u. Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12. veka. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, kafu … U povratku svraćanje u bodegu na degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Povratak u Ljoret de Mar. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Montecatini Terme. Noćna vožnja.

10. DAN – MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

11.DAN – MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Cinque Terre – Nacionalnog parka u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, Iz 13. Veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Madjore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme i nastavka putovanja ka Srbiji.  Noćna vožnja

12. DAN – BEOGRAD

Dolazak u Beograd  u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Fakultativni izleti (minimum 30 prijavljenih):

– Cinque Terre 35€ / deca do 12 god. 20€
– “Barselona panoramica” 25 € / deca do 12 god. 15€ (celodnevni izlet)
– “Barselona magica” 25€ / deca do 12 god. 15 € (celodnevni izlet)
– Muzej Salvadora Dalija 25€ / deca do 8 god. 15€ (cena uključuje: ulaznicu, rezervaciju, autobuski prevoz)
– Tossa de Mar i bodega (besplatna degustacija vina) 10 € / deca do 12.god. 5€
– Plaža Santa Cristina 5€
CENA PAKETA IZLETA: 125€ sa popustom 110€ (ne uključije izlete sa zvezdicom)

* Camp Nou 30 € / deca do 12 god. 20 € (cena uključuje: ulaznicu, rezervaciju, autobuski prevoz)
* Flamenko veče (Tradicionalni ples) 25 € / deca do 12 god. 15 €
* Park Guell 15 € / deca do 12 god. 10 €

Podeli: