Online pretraga hotela nudi Vam da pretragu hotela i apartmana u Grčkoj i Bugarskoj. Uskoro i ostale destinacije u ponudi.

Grčka ima mediteransku klimu. Sa blagim, vlažnim zimama i toplim, suvim letima. Ova klima se javlja na svim primorskim lokacijama, uključujući Atinu, Kiklada, Dodekanezi, Krit, Peloponez i delove Stare Elade. (Centralna Kontinentalna Grčka).

U planinskim oblastima severozapadne Grčke. (delovi Epira, Centralna Grčka, Tesalija, Zapadna Makedonija). Kaoi u planinskim centralnim delovima Peloponeza. – Uključujući delove prefektura Ahaja, Arkadija i Lakonija. Karakteristična je alpska klima sa obilnim snežnim padavinama. U unutrašnjosti severne Grčke, u centralnoj Makedoniji i Istočnoj Makedoniji i Trakiji karakteristična je umerena klima sa hladnim, vlažnim zimama i toplim, suvim letima. Snežne padavine se javljaju svake godine u planinama i severnim delovima, a kratke snežne padavine se retko javljaju u nižim južnim oblastima, kao što je Atina.

Online pretraga – Bugarska neka od mesta u ponudi:

Nesebar je najveći dragulj bugarske rivijere. Nalazi se na obali Crnog mora, na kamenom poluostrvu i mnogo podseća na veliki usidreni brod u luci. Grad je zbog bogatog antičkog nasleđa pod zaštitom UNESCA. Od Burgasa je udaljen 35 kilometara, a od Varne oko 100 kilometara, dok je sa susednim Sunčevim Bregom gotovo spojen.

Sunčev Breg je najpopularnije turističko mesto u Bugarskoj. Nalazi se na južnoj obali Crnog mora. Od Burgasa je udaljen oko 35 kilometara. Nazivaju ga još i biserom bugarskog primorja i poznat je po mirnom moru i prozirno čistoj vodi. Osim lepog mora gradić se može pohvaliti i čistim vazduhom za koji su zadužene četinarske i listopadne šume.