Lido di Jesolo

Jedna od popularnijih turističkih destinacija nalazi se u severnoj Italiji, severoistočno od Venecije i između Cavallina Treporti i Eracleje. Mesto zapljuskuju vode Jadranskog mora. Sve u ovom italijanskom gradu podređeno je turizmu.

 

Lido di Jesolo

 

Ovo popularno turističko mesto nazivaju još i Evropski Majami. Poseduje preko 390 hotela i rezidencija, a čitavo mesto raspolaže sa preko 80.000 ležajeva. Reč je o izuzetno popularnoj destinaciji za koju interesovanje svake godine sve više raste.

 

Lido di Jesolo

 

Mesto se proteže na oko 15 kilometara obale. Čitavo letovalište skoncentrisano je na odmaranje na plaži i prilagođeno aktivnostima na vodi. U gradiću postoji jedna glavna ulica koja prolazi duž čitavog grada. U njoj se nalaze restorani, kafići, barovi i prodavnice u kojima možete kupiti suvenire i garderobu. Šetalište se zove Via Bafile i epicentar je svih dešavanja u mestu. Tokom leta se ovde organizuju festivali i ulični performansi.

 

Lido di Jesolo

 

Plaža Lido di Jesola je dugačka 15 kilometara. Dužinom čitave plaže nalaze se tuševi, toaleti i kabine za presvlačenje. Skoro svaki hotel u mestu ima svoju privatnu plažu sa suncobranima i ležaljkama. Duž plaže nalaze se i mnogi barovi u kojima možete popiti piće ili se rashladiti italijanskim sladoledom. Određeni delovi plaže imaju i igrališta za decu. Ležaljke na većini plaža se iznajmljuju za oko 10 evra dnevno. Najmlađim turistima biće interesantna poseta akvarijumu i izložbi ajkula. U zapadnom delu grada nalazi se i Akvalend, veliki akva park. U njegovoj blizini nalaze se i tereni za golf.

 

Lido di Jesolo

 

Restorani / Kafići / Noćni provod

Lido di Jesolo je mesto koje je dosta popularno među mlađim generacijama zbog fantastičnog provoda. Plaža i more su glavna znamenitost Lido di Jesola ali i mnogobrojni restorani, klubovi i barovi su glavni turistički aduti ovog mesta. Svima nam je poznata italijanska kuhinja, a najkvalitetniji restorani sigurno su Chiosco Veliero koji se nalazi na samoj plaži, Al Gambero, Sele e Pepe i Paloma. Lido di Jesolo je sinonim za buran noćni život. Najbolji klubovi su K Beach, II Murreto i Vanilla. Dosta popularan je i bar Gasoline Road Bar. Na samoj plaži nalazi se Capannina Beach bar koji radi non stop. Najpoznatije pivnice i barovi su Live 20, Morgans, Twister, Terrazza Amalfi i Primafila.

 

Lido di Jesolo

 

Ostale aktivnosti

Kada Vam dosadi izležavanje na suncu i partijanje, možete posetiti neku izložbu ili predstavu koja se organizuje u gradiću. U junu i julu se svake godine održava izložba skulptura od peska. Svake godine izložba obrađuje neku drugu temu, a cena za ulazak košta 1,5 evra. Svake godine se na praznik Feragosto, 15. avgusta, priređuje veliki vatromet na plaži. Isti mesec rezervisan je za festival Frecce Tricolori.

 

Lido di Jesolo

 

Park Tropikarijum je još jedno interesantno mesto za najmlađe. U njemu možete videti najrazličitije egzotične životinje, od reptila preko insekata do tropskih riba. Većini je najzanimljiviji deo za ajkulama koji se može pohvaliti sa 24 različitih vrsta ove životinje.

 

Lido di Jesolo

 

Često se iz Lido di Jesola organizuju izleti do obližnje Kraljice Jadrana. Venecija je grad u severnoj Italiji i glavni je grad oblasti Veneto. Jedan je od najlepših i najromantičnijih gradova u Evropi i leži na 117 manjih ostrva. Zaštitni znak Venecije su mreža kanala kroz grad kojim elegantno plove gondole, zatim romantični mostovi koji spajaju male šarmantne uske uličice, balkoni okićeni cvećem i prelepe crkve i palate. Najpoznatije grandiozno zdanje je mermerna Scuola Grande di San Rocco u kojoj je izloženo oko 50 Tintoretovih dela. Mnogo lepih zgrada nalazi se na trgu Svetog Đovanija i Paola. Tu se može videti poznata skulptura Bartolome Colleoni, delo Verokia. U blizini trga nalazi se i crkva Santi Giovanni e Paolo izgrađena 1333. godine. Na Velikom kanalu se nalazi Ca’Rezzonico, ogromno sedamnaestovekovno barokno zdanje sa najlepšom plesnom dvoranom u Veneciji.

 

Lido di Jesolo

 

U blizini Lido di Jesola nalazi se mesto Litorale di Kavalino, oblast sa nekoliko finih plaža. Iz Jesola se osim do Venecije organizuju i ture do Burana, Murana i Torčela.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Italiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 14347 puta