Lignano

Lignano je grad na obali Jadranskog mora u provinciji Udine, na pola puta između Venecije i Trsta. Kada se o njemu govori često se uz naziv Lignano dodaje i Sabbiadoro što znači zlatni pesak. Ovaj naziv Vam donekle i govori šta možete da očekujete na ovoj destinaciji.

 

Lignano

 

Ovaj mirniji grad je čest izbor Italijana. Savršeno uređena peščana plaža i hoteli u borovoj šumi, dobar provod i dobar šoping razlog su velikog interesovanja za ovu top destinaciju.

 

Lignano

 

Lignano je dinamično, živahno i brzo mesto interesantno i odraslima i tinejdžerima i deci. Duž celog mesta prostiru se plaže od zlatnog peska, sa kristalno čistim morem. Plaža je dugačka 8 kilometara. Na širokoj plaži nalaze se redovi ležaljki i suncobrana koje možete iznajmljivati. Obala Lignana je nagrađena i prestižnom plavom zastavicom za uređenost i čistoću.

 

Lignano

 

Na plaži se nalaze i igrališta namenjena mališanima ali i sportski tereni i kafići u kojima se možete osvežiti koktelom.

 

Lignano

 

Može se reći da je mesto podeljeno na dva dela. Centralni deo kompleksa je Lignano Sabbiadoro sa marinom i centralnom ulicom u kojoj se nalaze restorani, prodavnice i butici. Ovaj deo je bliže plaži. Lignano Pineta je udaljen nekih desetak minuta od Sabbiadora. Ovaj deo je mirniji i preporučuje se porodicama sa malom decom. Nalazi se u samoj borovoj šumi, ali i u blizini dugačke peščane plaže.

 

Lignano

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Lignano je mesto koje svojim restoranima može zadovoljiti ukuse i najvećih hedonista. Najpopularniji restorani su restoran Rueda Gaucha, restoran Al Cason koji se nalazi na plaži, restoran Sabbiadoro, Panino, restoran O Sole Mio i restoran Agosti. Kada je reč o noćnom životu, Lignano važi za dosta atraktivnu destinaciju. Najbolji barovi su Kurrsal club i Tenda Bar koji se nalaze na samoj plaži i na kojima se često organizuju žurke. Najpopularniji noćni klub je diskoteka Drago.

 

Lignano

 

Ostale aktivnosti

Lignano nudi brojne aktivnosti poput jahanja, tenisa, golfa, jedrenja. Letovalište poseduje i dva vodena zabavna parka – Aquasplash Gulliverlandia i Aquarium. Postoji i zoološki vrt Parco Zoo u kome živi preko 1500 životinja. Marco Croze dizajnirao je i čuveni golf klub koji se prostire na 50 hektara površine. Okruženi borovom šumom, isprepleteni jezerima i padinama, ovi tereni zadovoljavaju potrebe i najiskusnijih igrača.

 

Lignano

 

U julu i avgustu se ovde održava i takmičenje u izradi peščanih figura, a 15. avgusta se organizuje i veliki vatromet na plaži. Grad poseduje i veliki broj prodavnica, suvenirnica, kafića, restorana i poslastičarnica.

 

Lignano

 

Kako se nalazi na pola puta između Trsta i Venecije, možete obići i ova dva grada. U blizini je i Padova. Venecija je grad u severnoj Italiji i glavni je grad oblasti Veneto. Jedan je od najlepših i najromantičnijih gradova u Evropi i leži na 117 manjih ostrva. Kraljica Jadrana, kako je još nazivaju, proglašena je spomenikom svetske baštine Uneska. Padova je grad u severnoj Italiji, u opštini Veneto. Grad ima jako dobro očuvano staro gradsko jezgro, sa nizom crkava i palata zbog čega je i pod zaštitom UNESCA.

 

Lignano

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Italiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 13524 puta