Megali Ammos – Ftelia

Megali Ammos je duga i dobro organizovana, uređena plaža koja se nalazi na kratkoj pešačkoj udaljenosti od grada Skiatosa, svega 2 km. Megali Ammos je jedna od najpopularnijih plaža na Skiathosu zbog kristalno čiste vode i proširene peščane obale na kojoj su nanizani ležaljke i suncobrani koje možete iznajmiti. Plaža je jedno od omiljenih mesta meštana zbog blizine centra grada i posetiocima koji su smešteni u samom gradu Skiatosu. Na plaži se nalazi i vodeni sportski centar, koji nudi avanture za sve uzraste. Područje je poznato po svojoj turističkoj infrastrukturi jer ima mnogo hotela i drugih vrsta smeštaja. More je plitko, idealno mesto za porodice sa malom decom i neiskusne plivače. Ukoliko želite više privatnosti, prošetajte stenama i krenite prema istoku. 

 

 

Zajedno sa plažama Ftelja i Vasiljas koje se nastavljaju na nju čini pojas dužine gotovo 2 kilometra koji počinje od grada, a završava se na kraju plaže Vasiljas. Plaža je potpuno organizovana i redovno dobija Plavu zastavu, što je bio slučaj i 2012. godine.

 

 

Na samoj obali postoji nekoliko barova i taverni gde možete uživati u ukusnoj hrani i piću. Izdvajaju se svakako i taverne i uzo barovi uz more. Pristup plaži iz grada je jednostavan javnim autobusima koji često polaze, taksijem, automobilom i motociklom. Takođe možete doći i pešice. Stanice autobusa su vrlo blizu plaže.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skiatos.

 

 

Podeli:
Pregledano 5784 puta