Myrtos

Myrtos je bez sumnje jedna od najlepših i najpopularnijih plaža na Kefaloniji. Nalazi se 30 kilometara severno od Argostolija, glavnog grada Kefalonije, u prekrasnom okruženju. Plaža Myrtos stekla je svetski ugled i stalno je uključena u turističke časopise među najboljim plažama u Grčkoj i svetu. Nagrađena je mnogo puta zbog svoje čistoće i prirodne lepote.

 

 

Plaža ima polukružni oblik okružen impresivnim belim stenovitim liticama s bujnom vegetacijom na vrhu stvarajući spektakularan ambijent. Bujno zeleno područje, naglo tlo, beli šljunak i kristalno čisto more čine sjajan pejzaž. Plaža je uglavnom organizovana sa suncobranima i ležaljkama, dok je mali deo ostao sasvim netaknut, idealan za potpunu izolaciju. Neke scene iz čuvenog filma „Mandolina kapetana Korelija“ sa Nikolasom Kejdžom i Penelope Kruz su snimljene na Mirtosu, a 12 puta je izglasana za najbolju grčku plažu.

 

 

Prirodna lepota Myrtosa je zaštitni znak Kefalonije i jedno od najfotografisanijih mesta u Grčkoj. Zapadna obala Myrtosa nudi spektakularne poglede na zalazak sunca. Tirkizno more je zaštitni znak Mirtosa, jednog od najviše fotografisanih mesta u Grčkoj. Međutim, kada je vetrovito talasi su jaki. Na plaži postoji kantina koja radi u sezoni dok u selu Divarata, odakle počinje spust ka Mirtosu, postoji nekoliko taverni. Myrtos je lako dostupan svim sredstvima prevoza. Dok se spuštate na plažu, uživaćete u prekrasnim pogledima odozgo. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 7838 puta