Navagio

Za Navagio plažu se slobodno može reći da je zaštitni znak Zakintosa. Navagio ima meki beo pesak, tirkiznu vodu, a skrivena je među liticama krečnjačkih stena. Nalazi se na severozapadnoj strani Zakintosa i definitivno je najpopularnija plaža. Na ovoj plaži je uvek gužva, do nje se dolazi isključivo brodićem i turisti ostaju na njoj ceo dan. Zbog svog mekog peska i čiste vode ova plaža je i rodno mesto Caretta Caretta kornjačama.

 

 

Navagio je, zahvaljujući olupini jednog broda i odličnom marketingu, postala jedna od najpoznatijih plaža na svetu. Peščana plaža nedaleko je udaljena od seoca Anafotriria. Ljubitelji adrenalina ovu plažu smatraju i idealnim ciljem u hodočašću za visinskom zabavom. Naime, poslednjih godina sa litica iznad plaže organizuju se tandem i pojedinačni skokovi padobranom uz veličanstveno fotografisanje, a sredinom avgusta organizuje se i zabavno takmičenje u ovom sportu. Do pre nekoliko decenija plaža je najčešće nazivana po svecu Svetom Đorđu (Agios Georgios), ali je novo ime zaživelo početkom 1981. godine (pojedini izvori navode i 1980. godinu), kada je ovo mesto bilo stecište nekih novih “modernih gusara”. U svetu je poznata kao Shipwreck plaža.

 

 

Plaža je zapravo šljunkovita, sa prelepim belim peskom na samom prilazu moru. Moramo napomenuti da je sasvim drugačiji doživljaj ako za plovidbu do plaže odaberete manji brodić, jer oni sasvim sigurno uplovljavaju u čuvene Plave pećine, gde je moguće nakratko i skočiti i plivati, dok je tako nešto nemoguće ploveći na velikim brodovima. Važno je znati da bilo kojim brodom doplovili, ovde ćete provesti maksimalno dva sata vremena, jer to je običaj, a i razumljivo je zbog velike gužve koja bi se stvorila. Turisti zaista na poseban način dožive ovu plažu i zasigurno ćete je pamtiti kao jednu od najupečatljivijih koje ste videli.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Zakintos.

 


 

Podeli:
Pregledano 6367 puta