Neos Marmaras

 

Neos Marmaras je jedna od najpopularnijih destinacija na Halkidikiju. Leži na zapadnoj obali poluostrva Sitonija, 50 kilometara od Poligirosa i 117 kilometara od Soluna. Kombinacija plavog mora i zelenih brda iza njega zaista oduzima dah.  Grad koji ima oko tri hiljade stanovnika, nalazi se na obroncima niskog brda. Grad takođe ima luku gde turistički brodova, jedrilice i ribarski brodovi uplovljavaju . Prekrasne plaže Neos Marmaraas su  van grada. Pored idiličnih peščanih plaža, postoje borovi koje dopiru do plaže. 

 

 

Čak i za ljude koji vole da se zabavljaju, Neos Marmaras je vrlo pogodna destinacija. Šetačima će se pogotovu dopasti mesto jer ima mnogo pešačkih ruta, čak i do vrha planine Itanos koja se nalazi iza grada. Odmah iznad Neos Marmarasa, na brdu, nalazi se selo Parthenonas. Ovo selo postoji od vizantijskog perioda. Selo ima narodni muzej, gde su prikazane sve vrste predmeta iz svakodnevnog života stanovnika u ranim godinama.  Neos Marmaras je osnovan 1922. godine od strane grčkih izbeglica iz Turske (otok Marmaras). Kada su došli ovde, zemljište je bilo u vlasništvu manastira Grigoriou na Svetoj gori.

 

 

Restorani i kafići 

 

Većina barova i restorana nalaze se u blizini luke.  Neos Marmaras krasi veliki broj ribljih restorana,a to je posledice bavljenja ribolovom velikog broja stanovništva ovog mesta. U gradu ćete naći i veliki broj kafića, barova, giros restoran, poslastičarnicu, pekare, kao i tradicionalne taverne.

 

Shopping/ Kupovina / Marketi

 

U Neos Marmarasu nalazi se nekoliko većih i nekoliko manjih supermarketa, prodavnica, suvenirnice, butici obuće i odeće, kao i tezge sa svežim voćem i povrće. Snabdevanje u Neos Marmarasu neće vam predstavljati nikakav problem.

 

Plaža

 

Glavna gradska plaža pored predivnog pogleda ka moru i poluostrvu Kasandra, pružiće Vam i savršen pogled na simpatični grad izgrađen na brdu iznad zaliva. Na glavnu plažu  nastavlja se i poznata plaža Porto Karas ispred istoimenog najvećeg hotelskog kompleksa Halkidikija.Plaža je odlično organizovana, sa kafićima i barovima sa ležaljkama i suncobranima, kao i terenima za odbojku na pesku. Ova plaža je godinama unazad nagrađivana Plavom zastavom Evropske unije za čistoću i odličnu organizovanost.Odmah izvan naselja nalazi se moderan i luksuzan hotelski kompleks Porto Karas sa tri hotela, marinom, otvorenim pozorištem, bazenima, terenom za golf i drugim sportskim terenima, kazinom i predivnom organizovanom plažom.

 

Noćni život i provod

 

Samo mesto ima i veliki broj kafića i barova pa je tako atraktivan i za mlađu populaciju.

 


 

Cene letovanja u Neos Marmarasu možete proveriti u našoj ponudi.

 

 

 

GPS: 40.087208N  23.792181E

 

 

Podeli:
Pregledano 350 puta