Porto Carras Beach

Porto Karas je hotelski kompleks koji je izgrađen pre 40 godina i koji predstavlja turističku senzaciju Halkidikija još od tada. Nalazi se južno od Neos Marmarasa na zapadnoj obali Sitonije i predstavlja jedan od simbola turizma na Halkidikiju i jedan od najpoznatijih hotela severne Grčke. Udaljen je 120 kilometara od Soluna, odnosno nalazi se odmah posle gradske plaže Neos Marmarasa.

 

 

Porto Carras je kompleks hotela visoke kategorije, sa sopstvenom marinom i oko 9 kilometara obale, u koji spadaju i neke od najboljih plaža na Sitoniji. U sklopu ovog hotelskog kompleksa nalaze se dve plaže sa Plavom zastavicom i dodatnih 25 skrivenih uvala. Glavna plaža Porto Carrasa je sa sitnim peskom i predivnom tirkiznom vodom, sa puno sadržaja. Osim ležaljki i suncobrana imaju i veliki izbor hrane i pića, a moguće su i razne sportske aktivnosti. Pored obezbeđenja i spasioca, na plaži se nalazi i beach bar sa velikim izborom osveženja za posetioce. Pristup ovom kompleksu je kontrolisan i svi gosti se osećaju jako sigurno, ali je glavna plaža dostupna svima, dok se do drugih, udaljenih dolazi preko glavne kapije hotela. Ona se nalazi u produžetku glavne gradske plaže Neos Marmarasa, a ove dve plaže zajedno su duge preko 3 kilometra.

 

 

 

Iza same plaže pružaju se divne staze i park, sa palmama i drugim drvećem i ukrasnim žbunastim biljem, a poseban utisak ostaviće i otvoreni bazeni, odlično održavani, sa ležaljkama i suncobranima, barovima i puno posetilaca. Ulaz u kompleks se plaća od 3 do 10€ po osobi u zavisnosti od perioda u sezoni. S obzirom da je u privatnom vlasništvu ovog kompleksa veliki deo obale između Marmarasa i Toronija, hotelu pripada još dvadesetak manjih i divljih uvalica do kojih možete doći ili pešice ili biciklom, ali isključivo kroz kompleks. Ukoliko volite moderno uređene plaže svratite do ovog kompleksa.

 

 

 


 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.0803454N 23.7920094E

 

Grčka vodič, Kasandra – Sitonija – Atos, Porto Carras beach

Grčka vodič, Kasandra – Sitonija – Atos, Porto Carras beach

Grčka vodič, Kasandra – Sitonija – Atos, Porto Carras beach

Podeli:
Pregledano 7223 puta