Oia

Oia važi za najlepše mesto na Santoriniju i skoro sve magične fotografije ostrva koje sa oduševljenjem svi posmatramo su nastale na Oiji. Nalazi se na severu ostrva, a do nje se stiže autobusom iz Fire za dvadesetak minuta. Oia nije mnogo manja od Fire, ali je ceo gradić u uskim, strmim uličicama, sa mnogo više turista. 

 

 

Oia je poznata u svetu zbog tihog života i fantastičnog zalaska sunca, a zasigurno je najlepše mesto Santorinija. Oia je smeštena na vrhu impresivne litice i nudi spektakularan pogled na vulkan Palia i Nea Kameni i zaliv Thirassia. Oia je naime tradicionalno selo sa šarmantnim kućama u uskim ulicama, crkvama s plavim kupolama i suncem okupanim verandama. Njene ulice imaju obilje turističkih prodavnica, taverni, kafića i drugih sadržaja. Na ulazu u mesto je parking gde turisti mogu ostaviti svoje vozilo i uživati ​​u dugim šetnjama na slikovitim stazama.

 

 

Pogled na vulkan odavde je mnogo manje impozantan, ali još uvek imate prekrasne poglede na okolinu. Oia ima nekoliko kulturnih atrakcija kao što su Pomorski muzej koji sadrži malu knjižaru, predmete iz pomorskog života ovog kraja i ostatke venecijanske tvrđave. Mnogi umetnici su se zaljubili u područje i naselili se ovde. Zbog toga, mesto Oia ima mnogo umetničkih galerija. Oia takođe ima i malu luku Ammoudi do koje se može stići vrlo brzo. U luci, mali brodovi mogu Vas odvesti suprotno, na zaliv Thirassia. Tu se nalazi plaža Armenis. Taverne u Oiji nude posetiocima ukusna jela i sveže riblje specijalitete. 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Santorini.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 8508 puta