Olympic Beach

Olimpska regija oduvek je bila čest izbor naših turista. Prijatno Egejsko more, peščane plaže, gostoljubivi Grci i blizina Soluna samo su neki od razloga zbog kojih se turisti iz Srbije ali i iz ostalih delova Evrope upravo odlučuju za ovaj deo Grčke. Čitava ova regija ime je dobila po planini u čijem podnožju se nalazi. Veruje se da se na vrhu Olimpa nalazilo sedište 12 bogova, a mnogi starosedeoci u šali kažu da su upravo mestašca koja se nalaze pod Olimpom bila njihov izbor kada je odmor na moru u pitanju.

Jedno od letovališta koje se nalazi u senci planine Olimp je Olympic Beach. Od glavnog grada čitave regije, Soluna, udaljen je oko 70 km i samim tim predstavlja odličnu bazu za one koji su planirali da uživaju u čarima ovog grada. Još jedna pogodnost zbog koje se turisti odlučuju za Olympic Beach je blizina Paralije. Letovališta su gotovo spojena pešačkom stazom tako da se njihova udaljenost od 2 km pretvara u prijatnu večernju šetnju pored obale. Letovalište je organizovano tako da predstavlja neku vrstu kompromisa između mirnog i aktivnog odmora i preporučuje se porodicama sa manjom decom. Sam gradić je izuzetno bogat zelenilom i parkovima, a prijatna mediteranska klima i čisto i mirno more glavni su razlog zbog čega je ovo letovalište popularno.

 

 

Shopping / Marketi / Noćni provod

Pešačka zona je organizovana tako da se turistima maksimalno ugodi. Puno taverni, restorana i kafea raspoređeno je čitavom njenom dužinom. Cene u ovim lokalima su veoma pristupačne našim turistima i ne odstupaju puno od ostalih sličnih letovališta. Onima koji se odluče da prezalogaje nešto s nogu na raspolaganju su pekare, poslastičarnice i fast food lokali gde se recimo za oko 2 eura može pojesti odličan giros. Takođe, tu su i mnogi butici i dobro opremljene suvenirnice. U centralnim ulicama ćete naići i na nekoliko rent-a-car agencija gde se jeftino mogu iznajmiti vozila kojim možete istražiti lokalna letovališta.

Za one malo starije, željne noćnog provoda i žurki, tu je Paralija koja je nadaleko poznata po dobrom noćnom provodu. Najbliži Olympic Beach-u je noćni klub Habana. Cene pića su umerene i ne razlikuju se puno od recimo klubova u Solunu. Osim njega, u samom centru Paralije nalazi se klub Omylos, a malo dalje na ulazu u grad iz smera Soluna nalazi se jedna od najpopularnijih diskoteka u regionu, Gold.

Izleti i ostale aktivnosti

Osim obilaska Paralije, do koje može pešačiti ili putovati vozićem, iz Olympic Beach-a organizuje se i nekoliko izleta. U ponudi je poseta Meteorima, Solunu, Olimpu, obilazak obližnjeg trgovinskog gradića Katerinija, izlet brodićima do Svete Gore ili odlazak u akvapark Waterland. Cene ovih izleta razlikuju se od agencije do agencije ali su generalno pristupačne i ne prelaze 20 eura.

Waterland je jedan od većih vodenih parkova u ovom delu Evrope i nalazi se u blizini Soluna. Atrakcije poput tobogana, fontana i vodopada upravo su i najveći razlog zbog koga je park dosta popularan kada je reč o porodicama sa malom decom i poseta parku je iskustvo koje se ne zaboravlja. Kada govorimo o Solunu svima je prva asocijacija dobar šoping i istorijsko nasleđe kojim se on može pohvaliti. Obilazak srpskog vojničkog groblja Zejtinlik jedan je od najpopularnijih izleta naših turista. Za obilazak Meteora, kompleks manastira koji impresivno stoje na vrhovima stena, potrebno je izdvojiti oko 20 eura. Jedinstven geološki fenomen iz ponude Grčke predstavlja iskustvo koje se zauvek pamti i svako ko se nađe u blizini bi trebalo da svrati ovde.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Olympic Beach.

 

Google mapa

 

Putna ruta

Podeli:
Pregledano 18133 puta