Orelle

Orelle se nalazi u dolini Maurienne u oblasti Savoie u Severnim Alpima. Sastavni je deo skijaškog područja Tri Doline i nalazi se sa druge strane masiva. Povezan je liftovima sa ostalim mestima područja koji kreću iz centra mesta. Ski staze su duge oko 150 km i pružaju se od 1800 do 3230 metara nadmorske visine. Postoji 78 staza različitih težina, a sve su povezane mrežom od 32 lifta.   Skijalište Orella je integrisano sa Val Thorensom. Najduža staza je Kol de Lozin (duga je 12 km), dok je najteža Kombe de Karon (6 km). Staze se nalaze na nadmorskim visinama od 1.300 do 3.230 metara. Upravo najviša tačka do koje dopiru ski staze u celom sistemu se nalazi na skijalištu Orella, gde se žičarom Bouchet izlazi na 2320 m/nv. Dovoljno snega za skijanje ima od novembra do maja.

 

 

Padine Orella nude staze za skijaše svih nivoa. Postoji staza za apsolutne početnike, dve plave staze, tri crvene, jedna crna i boardercross. Ako želite više, lift Vas može odvesti do Val Thorensa, gde Vam je na raspolaganju ukupno 160 km padina za skijanje koje se nalaze iznad 1.800 m/nv. Za početnike postoje škole skijanja koje se nalaze u samom centru odmarališta. Na Orellu se možete baviti i skandinavskim skijanjem, pešačenjem po snegu ili snowshoeing-om, paraglajdingom, a tu je i tobogan za decu.

 

 

Restorani / Kafići / Shopping

Orelle je malo mesto, pretežno usmereno i prilagođeno odmoru. Upravo zbog toga centar svih dešavanja je obližnji Val Thorens, sa kojim je Orelle dobro povezan kada je reč o putevima i prevozu. Jedno od najpopularnijih mesta za obedovanje je danski John’s American restoran koji na svom meniju ima desetak različitih vrsti hamburgera po čemu je i prepoznatljiv. La Maison je prijatan restoran na tri sprata koji nudi jednostavnu hranu, a popularan je zbog svoje duge tradicije i prijatnog osoblja, ali i zbog pristupačnih cena.

 

 

Le Chalet de la Marine je restoran čiji enterijer ostavlja posetioce bez daha. U centralnom delu nalazi se kamin koji stvara prijatnu atmosferu, a ukrašen je krznenim tepisima i nameštajem od drveta tako da se odlično uklapa uz planinsku atmosferu. Na meniju se nalaze fantastična jela od mesa i riba i spada u malo skuplje restorane. Nalazi se na padini Dalesa na 2500 metara nadmorske visine. Kada je reč o barovima u baru The Flog i Roastbeef se neretko organizuju žive svirke sa lokalnim bendovima, a jedan od najpopularnijih je The Viking pub. The Red Fox često organizuje karaoke večeri, a noćni klub Malezija važi sa mesto sa najboljim provodom.

Ostale aktivnosti 

Ljubitelji ekstremnih sportova mogu da posete Menhir park, a avanturisti mogu da se okušaju u paraglajdingu i upoznaju planinu iz malo drugačijeg ugla, uz veliku količinu adrenalina. Najveća atrakcija ovog skijališta je staza za sankanje Tobogan, koja kreće s glečera Peklet na 3.000 metara nadmorske visine. Staza je dugačka 6 km, a uzbudljiv spust traje oko pola sata. Seoska atmosfera Sv Martina ostaviće bez daha sve posetioce, a može se posetiti i barokna crkva iz 17. veka. Često se u Notre Dame de la Vie u Sv Martinu održavaju i besplatni koncerti i književne večeri. Malo van naselja nalazi se jezero Lac du Lou i prava je atrakcija roniti pod zaleđenim jezerom. Oni željni adrenalina mogu se upustiti u avanturu vožnje automobila po stazama na planine namenjenim tom sportu, naravno uz nadzor profesionalaca.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Orelle.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 6785 puta