Ornos

Ova plaža se nalazi na 5 minuta vožnje od centra Mikonosa, do koje možete doći veoma brzo i lokalnim prevozom, koji je generalno dobro organizovan na ostrvu. Sa ove plaže možete stići i do najudaljenijih plaža na južnoj strani ostrva malim ribarskim brodićima. Zbog velikog broja hotela i privatnog smeštaja, koji je u neposrednoj blizini, plaža je skoro uvek puna. Dosta je mirna, tako da je idealno mesto za porodice sa decom.

 

 

Osim par kafića i restorana koji se nalaze na samoj plaži, u neposrednoj blizini se nalazi i supermarket, dobro snabdevena pekara, prodavnica voća i povrća, par trafika i telefonskih govornica. Tu je i nekoliko grčkih taverni u kojima možete probati neka od tradicionalnih grčkih jela, kao i veliki broj restorana koji u svojoj ponudi imaju širok izbor italijanskih jela, sveže ribe i ostalih morskih specijaliteta, kao i raznih jela s mesom.

 

 

Tu se nalazi i jedan od najpoznatijih hotela, “Santa Marina”, u kome su često gosti najpoznatije ličnosti iz svetskog jet set-a, koji ima svoj sopstveni helikopterski prevoz i marinu u kojoj su često usidrene jahte najbogatijih ljudi sveta. Ovo je jedna od retkih plaža gde možete večerati pod svećama i uživati u romantičnoj atmosferi uz zvuke džeza i bluza.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Mikonos.

 

 

Podeli:
Pregledano 5127 puta