Perast

Perast se nalazi u Boki Kotorskoj. Ovo malo živopisno mesto od Kotora je udaljeno 14 kilometara. Ovo je miran gradić, sa živopisnom arhitekturom i mnogo prirodnih lepota, ali ono što ga najpribližnije može opisati je njegova smirenost. U njegovoj blizini nalazi se i poznato veštačko ostrvo Gospa od Škrpjela koje je nastalo nabacivanjem kamena na podvodnu hrid.

 

Perast

 

Ovo mediteransko mestašce se može pohvaliti malim uređenim plažama, mahom izbetoniranih ali veoma prijatnih za odmor i relaksaciju u prelepom moru. Ukoliko ste ljubitelji šljunkovitih plaža na putu ka Kotoru nailazite na plažu Bajova kula koja je dugačka 60 metara i okružena lovorom. Voda je kristalno čista na ovoj plaži.

 

Perast

 

Centralni deo grada je trg Pjaca kojim dominira crkva Svetog Nikole sa impresivnim zvonikom visokim 55 metara. Smatra se da je nastala u periodu između 15. i 17. veka. U gradu se nalazi puno kamenih palata i zanimljivih kuća. Osim barokne crkve Svetog Nikole vredne obilaska su i tvrđava Svetog Krsta, biskupija Zmajević, crkva Svete Ane iz 1708. godine, palata Bujović i crkva Gospe od Rozarija.

 

Perast

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Crnu Goru.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 18913 puta