Pessada

Pessada se nalazi na 13 kilometara od glavnog grada Argostolija, a osim luke koja spaja mesto sa ostrvom Zakintos tokom leta, mesto krasi i lepa plaža. Ova plaža je odvojena velikim stenama na dva dela od kojih jedna nosi naziv Ammos, a druga Vrisi. Vrisi, bliža luci, dobila je ime po ogromnoj količini vode koja ovuda teče tokom cele zime. Plaža je kombinacija peska i stena. Okružena je zelenilom i nema nikakve sadržaje, te ukoliko planirate celodnevni boravak na njoj morate sa sobom poneti sve potrebno.

Ammos turisti smatraju lepšom, malo je dalje i dobila je ime po uskom pojasu peska. Ammos je mala peščana plaža okružena niskim liticama, i na njoj nema ležaljki i suncobrana, niti bilo kakvih turističkih sadržaja. Na obe plaže voda je tirkizna i neverovatno čista. Turisti koji ih posete po prvi put, uvek budu prijatno iznenađeni.

Samo naselje Pesada je vrlo malo i tradicionalno grčko selo s pomenutim nekomercijalizovanim plažicama i malom ribarskom lukom. Odavde imate odličan pogled na veliku peščanu plažu Lurdas prekoputa s fantastičnom planinom Enos u pozadini. Selo je dosta ravno i zeleno, puno maslina, a zahvaljujući raznim vrstama ptica kojima je ovde stanište, selo je poznato u celoj Grčkoj. Turistički sadržaji kao što su prodavnice i butici su malobrojni, a postoji i cafe bar u neposrednoj blizini luke kao i smeštaj koji se svodi na manje hotele, te vile i sobe za izdavanje.


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Kefaloniju.

 

 

Podeli:
Pregledano 5908 puta