Plaža Stavrosa

Plaža u Stavrosu deo je zaliva i plaže dugačke 10 km. Plaža je malom lukom i dokom podeljena na dva dela. Levi deo plaže, gledano prema moru, predstavlja gradsku plažu i taj deo plaže je širok sa peskom na obali, dok je u vodi prvih metar-dva kamenje, pa onda pesak i plićak nekoliko desetina metara. U ovom delu postoji nekoliko kafića sa svojim ležaljkama i suncobranima na plaži čije se korišćenje ne plaća, već se dobija uz poručeno piće ili kafu. Ima dosta i slobodnog prostora za postavljanje svojih peškira i opreme.

 

 

Plaža koja se, gledano ka moru, nalazi levo od doka je na početku široka i peščana, a zatim se sužava prema delu plaže koji je poznat kao Platani, jer se u tom delu u zaleđu nalazi šuma platana. Plaža u Stavrosu je uglavnom uređena, ima tuševe, kabine za presvlačenje, spasioce, omogućen pristup osobama sa invaliditetom. Stavros ima dugu obalu. Plaža duž obale je prekrivena lepim, mekim, zlatastim peskom. Malo pristanište deli obalu na dve velike plaže. Desno od pristaništa se prostire plaža bez mnogo zelenila, potpuno otvorena za blagodeti sunca i mora. Naravno, na određenim delovima postoje suncobrani za iznajmljivanje.

 

 

Levo od pristaništa plaža je zaštićena šumovitim brdom čije zelenilo odiše svežinom i mirisima. Na plažama Stavrosa postoje mnoge turističke pogodnosti. Tu je mnoštvo sportskih aktivnosti. Barovi i taverne na plaži pored prijatnog odmora od sunca nude vrlo dobru zabavu.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto 2018 za Stavros.

 

 

Podeli:
Pregledano 9609 puta