Port el Kantaoui

Port el Kantaoui je udaljen 4 kilometra od Soussa. On je prvi planski građeni turistički centar koji osim prelepog mora i plaže svojim posetiocima nudi i pregršt restorana, kafića i butika. Osim toga, ovde se nalazi i veliki broj veoma uređenih hotela. Kompleks je sagrađen 1979. godine po ugledu na francusku rivijeru.

 

Port el Kantaoui

 

Grad predstavlja i pravi centar za zaljubljenike u golf ali i odličnu destinaciju za ljubitelje ronjenja i svih aktivnosti na vodi. Zbog dugačkih i uređenih plaža srpskim turistima je omiljena destinacija za odmor. Mesto se može pohvaliti i uređenom i velikom lukom i prelepim šetalištem punim zelenilom. U samoj marini nalazi se veliki broj kafića i restorana, a centar je čuvena muzička fontana.

 

Port el Kantaoui

 

Sa obližnjim Soussom je povezan lokalnim prevozom, a malo dalje nalazi se i Hergle, šarmantno berbersko selo koje je sačuvalo svoj nekadašnji izgled i u kome se nalazi nekoliko jako dobrih restorana. Osim golfa i ostalih aktivnosti i ovde možete iznajmiti i jahati kamilu. Postoje i organizovane shopping ture, a možete obići i ostatke drevne Kartagine ili provesti noć u Sahari.

 

Port el Kantaoui

 

Osim kurseva golfa na velikim golf terenima, po kojima je ovo letovalište poznato, Port El Kantaoui nudi mogućnost jahanja konja i kamila na plaži, kao i brojne šoping ture u gradovima u blizini.

 

Port el Kantaoui

 

Glavna plaža je peščana i proteže se severno od marine. Druga poznata plaža je Boujafar i nalazi se negde na pola puta između Port el Kantauia i Soussa. U svakom trenutku možete turističkim brodićima stići do malo zabačenijih plaža. Najpoznatije plaže su plaža hotela Hannibal Palace, a na 2 kilometra od grada nalaze se plaže Sol Selima i Melia El Mouradi.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Tunis.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 7599 puta