Posidi

Posidi je prelepo mesto koje se nalazi 70 km južno od Poligirosa, glavnog grada Halkidikija. Smešteno u spektakularnom okruženju sa pogledom na stari dvorac Mende, Posidi se smatra šarmantnim mestom koje privlači veliki broj turista tokom leta. Naselje Posidi nalazi se 104 km južno od Soluna, na zapadnoj obali poluostrva Kasandra. Od naselja Kalitea na istočnoj obali udaljeno je 19,5 kilometara, odnosno 23,5 km putem od Haniotija.

 

 

Turisti mogu da posete ruševine drevnog grada Mende, koji je osnovan od strane doseljenika iz Eretria u 8. veku p.n.e. Grad, koji se nalazi na padinama južno od Kasandre, postao je poznat po svetilištu Posejdona koje se ubraja među najstarija svetilišta u Grčkoj. Svetilište je korišćeno kao hram za molitve do 2. veka p.n.e.

 

 

Restorani i kafići 

Šetalište plaže je prošarano kafićima, restoranima, barovima i tavernama koje pružaju osveženje. Mesto nije veliko, ali je broj restorana prilagođen broju turista koji ga posećuju.

Shopping / Kupovina / Marketi

U Posidiju postoji nekoliko prodavnica u kojima se možete snabdeti, kao i ulični prodavci voća i povrća.

Plaža

Plaže Posidija pružaju se u ukupnoj dužini od skoro 12 kilometara. Severni njen deo (desni gledano od naselja ka moru) predstavlja peščano poluostrvo ili rt do čijih delova se može doći samo automobilom sa pogonom na sva četiri točka, u suprotnom ćete morati da izađete iz auta na početku i pešačite.

 

 

S obzirom na činjenicu da poluostrvo duboko zalazi u more, voda je kristalno čista, a njegova azurno plava boja podseća na neko od grčkih ostrva. Posetioci će svakako uživati u predivnom pogledu koji se odavde pruža na Solunski zaliv. Obeležje zlatne peščane plaže i simbol ovog mesta je impresivni, visoki beli svetionik na dnu poluostrva koji navodi plovila, izgrađen još 1864. godine.

 

 

Noćni život i provod

Posidi nije poznat po živahnom noćnom životu ali će Vas svakako impresionirati svojim jedinstvenim grčkim šarmom i tradicijom.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 39.9629611771165N  23.380011320114136E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 9066 puta