Positano

Positano je malo mondensko mesto u blizini Sorenta. Jedna od najpopularnijih italijanskih atrakcija nalazi se u južnom delu Italije, na Sorentinskom poluostrvu. Iznad samog grada nalazi se planina Lataro, a sam izgled grada je veoma originalan – kuće se nalaze jedna iznad druge i izgleda kao da vise sa litica.

 

Positano

 

Ovaj dragulj italijanske obale je mesto sa uskim uličicama, ljubaznim domaćinima i lepim morem, a toliko je slikovito da ga je pisac Dzon Štajnbek opisao kao mesto iz snova koje ne deluje baš realno ni kada ste tamo.

 

Positano

 

U samom centru Positana nalazi se crkva Santa Maria Assunta. Ova crkva bitan je kulturni, religijski i istorijski simbol grada. Crkva je poznata po prelepom belo-zlatnom enterijeru u neoklasičnom stilu. Restaurirana je u 18. veku i izuzetno je dobro očuvana.

 

Positano

 

Positano ima nekoliko plaža. Plaže su i glavni adut ove obale i kombinacija su šljunka i peska, i poneka stenovita uvala. More je prozirno i savršeno za ronjenje. Najpopularnija plaža je Laurito koja se nalazi nasuprot hotela San Pietro. Kod ove plaže postoji deo otvoren za sve turiste i hotelski deo za goste hotela. Plaža je dobila ime po lovoru koji raste na njoj.

 

Positano

 

Plaža Arienzo nalazi se na jugozapadnoj strani i ona je najduže osunčana u toku dana. Glavna plaža Positana dugačka je nekih 300 metara i ona je centar svih dešavanja u ovom mestu.

 

Positano

 

Restorani / Kafići / Noćni život

Najbolju picu u Positanu možete pojesti u piceriji Capprici koja se nalazi u centru grada, u blizini crkve. U gradu je puno dobrih restorana. Preporučujemo restoran La Tagliata koji se nalazi malo više na brdu i iz kog je pogled na grad i more prelep. Restoran Rada nalazi se bukvalno na steni, iznad vode u blizini hotela Marincanto. Nećete pogrešiti i sa restoranima Chez Black i L Incanto. Najpopularniji barovi i noćni klubovi su bar Franco, noćni klub Music on The Rocks, bar La Terazza dei Leoni i La Siesta.

 

Positano

 

Ostale aktivnosti

Čitava obala poluostrva dobila je naziv po gradiću Amalfi. Ovde možete obići katedralu Svetog Andreja koja se nalazi na glavnom gradskom trgu u čijem je sklopu i bazilika iz 9. veka sagrađena u romantičkom stilu. U blizini se nalaze i neke od najlepših uvala i plaža poput Furore i La Praie.

 

Positano

 

Na severnoj strani poluostrva nalazi se Sorento, najveći grad i centar ovog dela italijanske rivijere. Ovaj romantični grad sa simpatičnim pastelnim kućicama i uskim ulicama nalazi se na litici. U podnožju Sorenta nalazi se gradska plaža i do nje se može stići liftom ili pešaka niz stenu. Uske ulice Sorenta pune su barova i noćnih klubova. Najpoznatiji je Fauno bar. Na trgu Tasso nalazi se i bar Matilda, još jedan centar noćnog života Sorenta.

 

Positano

 

Kapri je čuveno ostrvo u Tirenskom moru, na južnoj strani Napuljskog zaliva. Poznato je po prelepim zgradama i vrtovima, ali i brojnim kafićima, barovima i hotelima. Glavni adut ostrva su njegove plaže. Prva je Marina Grande, sređena plaža sa barovima u čijoj se blizini nalaze ruševine Tiberijusove vile i Palaco a Mare. Na jugozapadnoj strani ostrva nalazi se jedno od najpopularnijih kupališta – Faro di Punta Karena u Anakapriju.

 

Positano

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Italiju.

 

 

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 27854 puta