Protaras

Smešten na istočnoj obali Kipra, Protaras je destinacija koja je sve popularnija poslednjih godina. Pretpostavlja se da se na mestu gde se danas nalazi grad nekada nalazio stari grad-država Leukola. Ovde vlada mediteranska klima, a kupanje je moguće od aprila do novembra. Prosečna temperatura mora je preko 20 stepeni, a najtopliji meseci su jul i avgust.

 

Protaras

 

Mesto je poznato po zlatnim peščanim plažama i kristalno čistoj vodi.

 

Protaras

 

Fig Tree Bay je mirna plaža, sa mekanim peskom. Pored nje se nalazi stenovito ostrvo do koga možete doplivati. Popularna je za surfovanje i skijanje na vodi, a na njoj se nalazi i bar.

 

Protaras

 

Plavom zastavicom nagrađena je plaža Konnos. Odlikuje je bistra voda, zlatni pesak i ovde nema velikih talasa. Opremljena je tuševima i kabinama za presvlačenje. Plaža je okružena brdima i tako zaštićena od vetrova. Plaža Louma je takođe nagrađena plavom zastavicom i popularna je zbog mekanog finog peska i čistog mora, ali i prelepe hladovine koju prave drvoredi na njoj. Još neke od popularnih plaža su plaža Kapparis i plaža Green Bay.

 

Protaras

 

Lokalna kuhinja je jako ukusna i obavezno treba probati kleftiko ili jagnjetinu, afeliu i goveđi paprikaš stifado. Najpoznatiji restorani u Protarasu su Andama, restoran Anemos Beach, China house, restoran Constantia, restoran The Corner i indijski restoran Gandi India.

 

Protaras

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Kipar.

 

 

Podeli:
Pregledano 6403 puta