Proti Ammoudia

Peščana plaža sa prelepim pogledom na zidove drevne katedrale Stagire, na samo 2,1 km je udaljena od mesta Olimpijada. Boje njenih borova sa svojim bogatim nijansama nude debelu hladovinu dok se na samoj plaži nalazi i snack bar. Druga plaža ispod antičke Stagire i prva ozbiljna i odlično uređena plaža.

 

 

Postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki gde se ležaljke u kafićima uglavnom naplaćuju posebno (radnim danima 1 eur, vikendom 2 eura), frape i voda su oko 3 eura. Dugačka je oko 200 i široka čak do 50 metara u središnjem delu ispred kantine. Od objekata postoji jedna drvena kućica u kojoj je tokom sezone kantina mada je bilo nekih godina kada ista nije bila u funkciji. Ispred postoje stolice, a malo napred, bliže moru, ležaljke i suncobrani. Zbog toga je gužva najveća u tom središnjem delu dok levo i desno možete da postavite svoj peškir, mada je i tu gužva poprilična jer je plaža zaista dobra i veoma popularna.

 

 

Često ćete videti i ljubitelje free campinga koji je zvanično zabranjen. Kola možete da ostavite na samoj plaži, u hladovini borove šume (ako nađete mesto jer je uglavnom gužva) ili malo iznad, duž puta.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 

 

 

GPS: 40.5860276N 23.7961936E

 

 

Podeli:
Pregledano 8526 puta